De mooiste huiskamer van Lansingerland

Het heeft lang geduurd en het is zeker niet zonder slag of stoot gegaan, maar Leefbaar 3B is blij dat er nu eindelijk een definitief ontwerp voor Bergschenhoek centrum gereed is.

Er zullen altijd nog wat kleine puntjes op de i gezet kunnen worden en over smaak valt te twisten, maar dit ontwerp kent een groot draagvlak bij alle betrokken partijen (bewoners, winkeliers en vastgoed eigenaren).

Van de 5 pijlers in het ontwerp vraagt de 5e pijler momenteel de meeste aandacht: het onderwerp veiligheid. Het nieuwe centrum wordt aangepast met het oog op veiligheid. Maar er spelen nu ook veel issues op dat gebied. Dat heeft niet alles met het ontwerp voor het nieuwe centrum te maken, maar alles met de actualiteit.
De burgemeester heeft laten weten dat dat zeker zijn grote aandacht heeft en zal de raad op korte termijn informeren over de acties die er nu worden ondernomen om het centrum van Bergschenhoek te verbeteren. Denk daarbij aan extra verlichting, camera’s of plantenbakken om (brom)-fietsroutes te veranderen.

Wat Leefbaar 3B betreft is het nu gewoon tijd om flink gas te geven en er voor te zorgen dat dit ontwerp zo goed en zo snel als mogelijk tot uitvoering wordt gebracht, zodat het centrum van Bergschenhoek binnenkort de mooiste huiskamer van Lansingerland is. Het is de bedoeling dat het ontwerp in de zomer van 2022 uitgevoerd is. De raad heeft de wens uitgesproken om in 2022 Koningsdag te kunnen vieren in de kern van Bergschenhoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*