Ladies Debate in gemeentehuis Lansingerland

Marjolein Gielis met squashracket
Marjolein Gielis met squashracket

Mijn naam is Marjolein Gielis. Ik ben raadslid voor Leefbaar 3B, de lokale politieke partij van Lansingerland. Zo begon Marjolein het vrouwendebat geleid door voormalig TV Rijnmond journalist Karin Ingelse.

Aan alle tien deelnemers aan het debat is gevraagd iets mee te brengen dat symbolisch is voor de partij en hen zelf. Bij Marjolein moest dat iets sportiefs zijn en in eerste instantie dacht zij haar wandelschoenen mee te brengen. “Ik wandel veel in onze mooie gemeente en al wandelend kom je vaak tot nieuwe inzichten. Daarbij zie je dingen op zo’n manier letterlijk vanuit een ander perspectief dan vanachter je bureau”. Toch heeft ze besloten haar squashracket mee te brengen, want squash is een sport die haar nog steeds heel erg uitdaagt. “Mijn squashracket is een al wat ouder racket, maar het is nog steeds een heel betrouwbaar racket. Dit racket is kort en krachtig, slagvaardig, sportief en doelgericht. Dat zijn de kernwoorden die ik belangrijk vind. Niet alleen privé, maar ook in mijn werk en zeker in de politiek.” Politiek is een tak van sport die Marjolein nog steeds uitdaagt en zij hoopt ook dat ze die sport de komende vier jaar mag blijven uitoefenen in Lansingerland.

Leefbaar 3B is een nuchtere en onafhankelijke politieke partij, die het belang van de inwoners van Lansingerland als prioriteit ziet. Leefbaar 3B zet zich in voor een betere verhouding tussen bestuur en de inwoners, waardoor burgerparticipatie alle kansen krijgt. We zijn goed gestart met de burgerparticipatie, dat kent een groot draagvlak en daar wil Leefbaar 3B op doorpakken. Leefbaar 3B wil geen filiaal zijn van de Haagse politiek, maar uitgaan wat onze eigen inwoners van belang vinden in het kader van de leefbaarheid in de wijken in onze gemeente Lansingerland.

We zijn een mooie en groene gemeente. We hebben veel voorzieningen en ons economische niveau is hoog. We hebben een sterk bedrijfsleven, we kennen weinig werkeloosheid en er zijn veel vrijwilligers beschikbaar. Leefbaar 3B is trots op zo veel kansen om plezierig te wonen, te werken en te recreëren.

In financieel opzicht staat Lansingerland er bar slecht voor. We zullen ons in bijna alle opzichten moeten beperken als het gaat om het realiseren van wensen in de komende raadsperiode. We zullen bezuinigingen moeten doorvoeren, maar het is wat ons betreft onwenselijk om bezuinigingen door te voeren die weinig geld opleveren en een hele grote impact op de bewoners hebben. Wij zijn daarom tegen het afschaffen van kleinere maatschappelijke subsidies, tegen het sluiten van de bibliotheken en tegen het sluiten van het gemeenteloket in Bleiswijk en andere nuttige maatschappelijke voorzieningen.

Wat wel zoden aan de dijk kan zetten is het vertragen van de beleidsontwikkeling en als de woningmarkt weer aantrekt dan moeten de grondopbrengsten gebruikt worden voor het aflossen van schulden.

Wij zijn ervan overtuigd dat de kracht in onze samenleving zit. Er is bereidheid van inwoners en ondernemers om mee te doen met het reilen en zeilen in Lansingerland. De gemeente kan en moet daar veel meer gebruik van maken. Uitstekend voorbeeld daarvan is de wijkgerichte aanpak in de Oranjewijk in Bergschenhoek. De gemeente moet meer kunnen los laten en meer durven overlaten aan de inwoners van Lansingerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*