Bouw 12 starterkoopwoningen begonnen

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag 6 maart is de bouw van de 12 starterkoopwoningen gestart tussen de Oranjestraat en Julianastraat in Berkel. De openingshandeling werd verricht door één van de jonge kopers en wethouder Braak. Van hen werd een handafdruk gemaakt is cement. Namens Leefbaar 3B was fractievoorzitter Jan Pieter Blonk aanwezig. Van de 12 woningen zijn er 8 van € 140.000 euro en vier hoekwoningen van 160.000 euro.

Dat er behoefte is aan starterkoopwoningen blijkt wel uit het aantal voorinschrijvingen van 250. Uiteindelijk hebben 92 belangstellenden zich ingeschreven. Van deze belangstellenden komt het overgrote gedeelte uit Lansingerland, 69 van de 92. Alle twaalf woningen zijn verkocht aan mensen uit Lansingerland en behorend tot de doelgroep, starters met een inkomen lager dan € 34.229. Negen van de twaalf kopers zijn jonger dan 35 jaar. Tien van de twaalf kopers laten een sociaal bereikbare huurwoning in Lansingerland achter. Hieruit blijkt dat de starterkoopwoningen ook zorgen voor doorstroming in de sociale huursector.

Als het aan Leefbaar 3B en de PvdA ligt worden de komende raadsperiode 300 starterkoopwoningen gebouwd in Lansingerland. De mening van alle ander partijen dat dit de gemeente geld kost is onjuist. De grondkosten onder zo’n € 140.000 woning zijn ongeveer € 30.000 en daar leidt de gemeente geen verlies op. Verdeeld over de gehele gemeente kunnen een groot aantal kleine projecten gebouwd worden. Dat is ook waar Leefbaar 3B zich de komende raadsperiode maximaal voor zal inzetten. Leefbaar 3B wordt hierin gesteund door de gedeputeerde Govert Veldhuijzen van de provincie Zuid-Holland. Volgens hem zijn er vooral nieuwe woningen nodig voor huishoudens met één inkomen. Veldhuijzen noemt een groeiend tekort aan koophuizen tot € 170.000 en huurwoningen tot € 650 per maand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*