Extra geld van Rijk nodig voor behoud Sint Petrus

Ruim vier jaar lang bezuinigen van het VVD/PvdA kabinet heeft er toe geleid dat er van de zorg veel is afgebrokkeld. Mede door de inzet van Hugo Borst en een onderzoek van de inspectie voor de gezondheidszorg is het kabinet wakker geschud. Uit dat onderzoek bleek dat de kennis, vaardigheden en beschikbaarheid van medewerkers in verpleeghuizen niet passen bij de zorgbehoefte van cliënten.

Recentelijk stelde Staatssecretaris Van Rijn € 435 miljoen extra beschikbaar om de verpleeghuiszorg te verbeteren. De maatregelen worden vooral ingezet op kwaliteitsverbetering. Van Rijn verzuimt daarbij ook geld beschikbaar te stellen voor voldoende verpleeghuisplaatsen. De een na de andere zorginstelling moet sluiten. Zie ook in het AD van 7 juli, waarin aangekondigd wordt dat in Rotterdam in korte tijd al weer een derde zorginstelling gaat sluiten. lees meer

In Lansingerland is het nog niet zover, maar het lijkt een kwestie van tijd of verzorgingshuis Sint Petrus moet ook de deuren sluiten. In aansluiting op een eerdere publicatie op de website van Leefbaar 3B juichen wij het steuntje in de rug van de CDA toe, waarin zij oproepen alles op alles te zetten om Sint Petrus voor Lansingerland te behouden. De motie daarover is in de gemeenteraad van Lansingerland unaniem aangenomen.

Wat Leefbaar 3B betreft wordt het vakantieverlof van wethouder Van Tatenhove ingetrokken en gaat zij naar haar ChristenUnie partijgenoten aan de formatietafel om er voor te zorgen dat er meer geld voor verpleeghuiszorg en verpleeghuisplaatsen beschikbaar komt.

Naast het acute probleem nu, is het zaak om Sint Petrus te behouden omdat al op basis van demografische cijfers bekend is dat de ouderenpopulatie fors groeit. Ook maakte de directeur van Stichting Welzijn Lansingerland onlangs bekend dat de geriatrische revalidatiezorg zal toenemen. Dit is kortdurende multidisciplinaire op herstel gerichte zorg voor de groep kwetsbare patiënten die na een ziekenhuisopname voor revalidatiebehandeling in een verpleeghuis worden opgenomen. Hierbij is het doel om deze patiënten terug te laten keren naar de thuissituatie. Ook dit vraagt om accommodatie.

Regeren is vooruitzien. Nu sluiten van verzorgingshuizen, in de wetenschap dat de groep ouderen fors toeneemt, lijkt er op dat het kind met het badwater wordt weggegooid. Leefbaar 3B blijft dit op de voet blijven volgen. De gemeenteraad van Lansingerland zal eensgezind strijden voor het behoud van huize Sint Petrus.

2 Comments

  1. Het is toch te hopen dat dit mooie verzorgingshuis blijft bestaan. Waar zijn we toch mee bezig tegenwoordig. Om er dan enkele jaren later achter te komen dat we deze prachtige tehuizen nooit hadden moeten sluiten.
    Ook Hergenborch is op die manier verdwenen.
    Jammer, jammer.

  2. Ik ben blij te horen dat er actie wordt ondernomen om het petrus te behouden.Ik had al eerder een mail gestuurd aan Mevrouw Tatehoven, hier heb ik netjes antwoord op gehad. Inmiddels heb ik de mail ook doorgestuurd naar de directeur van het laurens met daarin de grote schok voor zowel mij en mijn moeder en de medebewoners van het petrus. Mijn moeder kan nergens anders meer over praten ze maak zich zorgen en dat op haar leeftijd van 87 jaar, dit is toch te gek voor woorden!!!Laat de oudere mensen toch eens met rust en geef ze goede zorg die ze verdienen!!Nederland is toch een zorgstaat laat het dan ook eens zien.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*