Het Berkelse Dijkje

In de afgelopen vergadering van de Cie Ruimte werd er een krediet van  €30.000  gevraagd om beschikbaar te stellen voor de analyse en het schetsontwerp van de herinrichting van het Berkelse Dijkje.

Het Dijkje maakt deel uit van een dertiende eeuws dijklichaam gelegen vanaf de Wilderse Kade tussen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk tot aan de Lansinghweg in Zoetermeer. De brug die het dijkje verbindt met de Ds van Koetsveldstraat dateert uit  begin achttiende  eeuw.
Vanaf de Ds van Koetsveldstraat tot de Oostersingel  is het dijklichaam sinds de zestiende eeuw van een wegdek voorzien.

Het is de waterscheiding  tussen de waterschappen Delfland en Schieland en in de volksmond werd en wordt deze scheiding “de Lansingh” genoemd.

Voor Hans Dirkzwager een reden om aan de wethouder te vragen wat hij bedoelde met analyse en schetsontwerp voor de herinrichting van het dijkje. “U komt ons straks toch niet vertellen dat het dijklichaam verbreed gaat worden met een apart fiets- en wandelpad”. ”Dan wordt het straks nog meer een racebaan en worden er weer snelheids verminderende zaken gevraagd.”

De wethouder bezwoer hem echter  dat dit geenszins het geval is.  Het dijkje wordt niet verbreed.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*