Goed informeren omwonenden Hergerborch is hard nodig

Ingezonden_BriefDe fractie van Leefbaar 3B is benaderd door bewoners van de Raadhuislaan en de Molenwerfstraat en heeft geconstateerd dat bewoners van woningen rond Raadhuislaan 7 te Berkel en Rodenrijs, het voormalige verzorgingshuis Hergerborch, niet of nauwelijks worden of zijn geïnformeerd over de op handen zijnde wijziging van het bestemmingplan Raadhuislaan 7. Ook worden de omwonenden van hergerborch niet of nauwelijks geïnformeerd welke doelgroepen voor de ruim 50 eenpersoonswoningen in aanmerking komen. Ook is het de bewoners niet duidelijk hoeveel asielgerechtigden (=statushouders) in de woningen van voormalig verzorgingshuis Hergerborch komen te wonen. lees meer

In Lansingerland staat burgerparticipatie hoog in het vaandel. Dat kun je onder andere zien in de componistenbuurt in Berkel. De omwonenden worden daar uitgebreid geïnformeerd en betrokken bij de inrichting van een speelterrein voor kinderen aan het Schubertplein. Kosten noch moeite worden bespaard om burgerparticipatie hier zo maximaal mogelijk in te zetten. Zo’n inzet zou betreffende de veranderingen in het gebied rond de locatie Hergerborch ook op z’n plaats zijn. Dus ook hier goede mogelijkheden voor burgerparticipatie scheppen en dus de omwonenden van de locatie Hergerborch op een zelfde wijze betrekken bij de veranderingen in hun woonomgeving als dat gedaan is in de componistenbuurt.

Raadslid Jan Pieter Blonk heeft namens Leefbaar 3B hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wedhouders.

  1. Is het college bereid om de omwonenden van Hergerborch tijdens een informatieavond uitgebreid te informeren over
    • het voorstel het bestemmingsplan Raadhuislaan 7 (Hergerborch) te wijzigen en
    • tijdens de infoavond vragen van bewoners hierover te beantwoorden?
  2. Is het college bereid tijdens deze bijeenkomst met omwonenden aan te geven hoeveel asielgerechtigden in het voormalige Hergerborch komen te wonen?

De antwoorden van het college wordt afgewacht.

2 Comments

  1. Ik begrijp uit de persberichten dat dit perceel eerst bedoeld was voor een behuizing van ouderen die er nu dus uitgezet zijn voor een of andere verbouwing.Weer een voorbeeld hoe de overheid met ouderen omspringt en andere partijen voortrekt,in dit geval natuurlijk weer de zgn. asielzoekers die niets anders zijn dan gelukszoekers en kwartiermakers om t.z.t hun families hierheen te halen waar opeens wel zeer veel geld voor beschikbaar is.De regering doet niets anders dan steeds weer smerige deals over de hoofden van de Nederlanders te sluiten met het buitenland ,in casu Europa.Denk aan Schengen waar een overgrote meerderheid van het volk tegen was en dat alleen maar rotzooi heeft gebracht, met vooral veel misdaad door buitenlanders

  2. Ik kan me heel goed voorstellen dat veel bewoners die in de directe en indirecte omgeving van de Hergerborch wonen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het complex. En natuurlijk over de leefbaarheid van hun omgeving alsmede over de waarde van hun woningen. Ik vind het absoluut onaanvaardbaar dat zgn vluchtelingen met een verblijfsstatus, in de volksmond beter bekend als nepvluchtelingen, het complex gaan bevolken. Tenzij je als gemeente graag ziet dat Hergerborch en de omgeving ervan verwordt tot een achterstandswijk als b.v. het Oude Westen in Rotterdam. Wat mij betreft worden alle nepvluchtelingen zonder uitzondering en zonder pardon minimaal 5 jaar gehuisvest in een zo sober mogelijk tentenkamp, zo ver mogelijk verwijderd van de kernen van Berkel, Bleiswijk en Bergschenhoek. Tenslotte zou het niet meer dan terecht zijn dat de ruim 50 woningen van Hergerborch in eerste instantie beschikbaar worden gesteld aan ouderen en aan starters uit Lansingerland. De laatste categorie wacht vaak al heel lang op en smacht naar een eigen huurwoning.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*