Gevaarlijk gedrag groepen wielrenners in Recreatieschap Rottemeren

Vorige week heeft stond een ingezonden brief in het AD over overlast die groepen wielrenners geven in het Recreatieschap Rottemeren. Deze groepen wielrenners worden door de schrijfster van de ingezonden brief “Mamils” genoemd: “of even voor de duidelijkheid, oude nogal vaak te dikke mannen in een fietspakje op een racefiets.”

Zij fietsen in grote groepen met hoge snelheid, zonder te willen remmen, laat staan te bellen over de fiets- en wandelpaden. Wandelaars, mensen kinderwagens, buggies of rollators, maar ook mensen met een rolstoel of scootmobiel worden als ze niet goed uitkijken omver gereden.

Dit probleem speelt al jaren en al vaker zijn hierover vragen gesteld. lees meer

Leefbaar 3B woordvoerder Georgine Zwinkels heeft de wethouder gevraagd of hij binnen het Recreatieschap kan onderzoeken of deze groepen op de rijweg kunnen rijden en hen van de fietspaden af te houden. De vele andere gebruikers hebben ook het recht om met plezier en op een veilige manier gebruik te maken van het Recreatieschap. Wethouder Heuvelink gaf aan dat hij bij het bestuur van het Recreatieschap zal gaan voor meer toezicht, echter het is wettelijk niet mogelijk om de wielrenners naar de rijweg te verbannen als er fietspaden zijn. Maar het aanspreken van deze groepen op hun gedrag en verantwoordelijkheid tegen over mede gebruikers van paden zou misschien kunnen helpen. Let wel Leefbaar 3B gunt iedereen zijn sport, maar denk ook aan anderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*