Leefbaar 3B doet mee aan NL Doet

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leefbaar 3B vindt aandacht voor het betrekken van actieve inwoners bij de samenleving van groot belang. Vandaar dat Leefbaar 3B ook dit jaar weer van de partij was. Op 10 en 11 maart jl. staken wethouder Fortuyn en de raadsleden Marjolein Gielis, Wouter Hoppenbrouwer en Leon Erwich de handen uit de mouwen tijdens deze landelijke actie.

Simon Fortuyn was op 10 maart te vinden in de Smitshoek in Bergschenhoek. Daar werd hulp gevraagd voor een high tea voor kwetsbare ouderen. Even een middag geen zorgen en eenzaamheid, maar gezellig samenzijn.

Diezelfde middag was Wouter Hoppenbrouwer in dezelfde dorpskern actief bij Stichting De Sprank het Hoekpunt. De Sprank is een wooneenheid van 24 inwoner met een verstandelijke beperking, die 7 x 24 uur zorg nodig hebben. Samen met hen hebben de vrijwilligers de tuin en de balkons opgeknapt en opgevrolijkt met gezellige planten. Het was fantastisch om te zien hoe trots deze inwoners waren op het resultaat. lees meer

Ondertussen genoot Leon Erwich van een verwenmiddag in de Leeuwerik. Op bijgaande foto kunt u zien dat vrijwilligerswerk niet alleen nuttig is, maar ook echt heel gezellig kan zijn.Marjolein Gielis heeft zich op zaterdag 11 maart nuttig gemaakt in Speelotheek de Speelhut tijdens de halfjaarlijkse kinderkleding- en speelgoedbeurs. De Speelhut leent spel- en speelgoed uit aan kinderen tussen de 1 en 12 jaar in Lansingerland. Een deel van de opbrengst van de beurs is bestemd voor de aanschaf van nieuw speelgoed.

  

Kortom: NL Doet verbindt.
Volgens Leefbaar 3B is het een nuttige, leuke, leerzame en gezellige manier om aandacht te vragen voor het grote belang van vrijwillige inzet in onze samenleving.
Doet u volgend jaar ook mee?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*