Leefbaar 3B helpt opruimen tijdens NLdoet

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grote vrijwilligersactie onder de noemer NLdoet. Deze actie zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door middel van een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat vrijwilligerswerk met je doet! NLdoet vond de afgelopen week weer plaats op 15 en 16 maart, ook op vele locaties in Lansingerland.

Namens Leefbaar 3B heeft Marjolein Gielis deelgenomen aan de actie “aan de slag voor een plasticvrije Bleiswijkse Zoom”. Het verzamelpunt was op 16 maart bij Kinderboerderij ’t Ezelsbruggetje aan de Kooilaan in Bleiswijk. Op zichzelf al een fantastische locatie om eens te bezoeken, want op deze fraaie kinderboerderij wonen allerlei verschillende dieren die het leuk vinden als kinderen langskomen om ze te aaien, met ze te spelen en eten te geven. Maar het is ook een mooie locatie om even te pauzeren, iets te drinken of te eten tijdens een mooie wandeling of fietstocht in deze prachtige omgeving.

Marjolein liep van 14.00 tot 16.00 uur met een erg gezellige familie: opa, oma, dochter en kleindochter (zie foto), in de directe omgeving van het Ezelsbruggetje om zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Marjolein doet al jaren mee aan NLdoet op het gebied van zwerfafval opruimen en wat haar vooral opviel was het feit dat er dit jaar nagenoeg geen blikjes of plastic flesjes te vinden waren. Wel vonden ze een verbogen fietsdrager, een verdwaalde plastic plantenpot en vooral veel sigarettenpeuken en hondenpoepzakjes met inhoud. Dat laatste is vooral opvallend omdat een hondendrol vrij in de natuur of omgeving niet wenselijk is, maar nog altijd beter voor het milieu is dan in een plastic zakje. Als je zo netjes bent om die drol in een zakje te stoppen, doe dan alsjeblieft ook de moeite om dat zakje in een prullenbak te stoppen. Wellicht zijn er te weinig prullenbakken in deze omgeving, en daar zullen we de wethouder over bevragen.

Al met al was het in alle opzichten een prachtige, zonnige en nuttige dag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*