FOC Bleizo weggestemd door Provinciale Staten

Het ongelooflijke is gebeurd. Er komt geen Factory Outlet Centrum Bleizo. Het station zal niet gebouwd worden en Adventure World gaat aan de neus van Bleizo voorbij. In economisch opzicht vele stappen terug voor Lansingerland, Zoetermeer en de regio. Ruim € 90 miljoen is voor niets uitgegeven en de grondexploitatie zal miljoenen in de min belanden.

Door onbegrijpelijk stemgedrag hebben de Statenfracties van PvdA, CDA, SP, ChristenUnie/SGP, GroenLinks en de PvdD (samen 29 zetels) het consumentenbelang, de werkgelegenheid en de verbetering van het regionale Openbaar Vervoer volledig genegeerd. Een groot aantal stappen terug. Een déjà vu van de tijd van de toonbank kruidenier en het Fred Flintstone tijdperk.

In de Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben de fracties van VVD, PVV en D66 voor FOC Bleizo gestemd, samen 25 zetels.

Voorlopig zal er, gezien de economische crisis, de komende 5 à 10 jaar geen bedrijvigheid plaatsvinden in de driehoek HSL – A12 – Oosterheemlijn (gemeente Lansingerland). Als het een beetje meezit komen er grauwe grijze bedrijfsgebouwen, zodat voor de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer financieel nog iets te redden is van wat er te redden valt. Kortom een zwarte dag voor consumenten, werkzoekenden, Openbaar Vervoer en beide gemeenten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*