De Kogel is door de Kerk: Cultuurhuis Berkel komt er!!

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag besloten een aanzienlijk impuls te geven aan Cultureel Lansingerland. Een bibliotheek, filmhuizen, een podium en een horecagelegenheid gaan het dorp Berkel laten binden, boeien en bruisen.

De fractie van Leefbaar 3B had gehoopt dat een theater voor 250 zitplaatsen tot de mogelijkheden zou behoren. Echter: de recente beantwoording op een eerder gestelde technische  vraag, door Leefbaar 3B raadslid Wouter Hoppenbrouwer, leerde ons dat deze wens nog duurder uitpakt en beperkingen heeft door het bestemmingsplan.

Echt teleurstellend, omdat de – nu besloten – omvang van het podium voor 150 stoelen vis noch vlees lijkt. Leefbaar 3B opteerde voor een robuuste zaalomvang waarmee je de kans vergroot om naast lokale ook landelijke coryfeeën aan te trekken. Dat verdient een dorp groeiend naar 75.000 inwoners. Dit zou ook beter aansluiten bij de positie van Berkel in de regio.

Tijdens het raadsdebat werden de knopen geteld en tekende zich een meerderheid af voor het college voorstel. Slechts drie (Leefbare raadsleden) stemden tegen het raadsvoorstel, omdat zij van mening blijven dat het te kleine podium niet in verhouding staat met een structurele bijdrage van € 650.000 per jaar en geen toegevoegde waarde heeft t.o.v. de aanwezige bestaande culturele voorzieningen.

Een motie van Leefbaar 3B om de wethouder uit te dagen om het aantal zitplaatsen op te schroeven naar 200 kende gelukkig een ruime meerderheid. Leefbaar 3B is erg blij, dat de bibliotheek voor Berkel is behouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*