De bibliotheek meer dan een boekenkast

klant is koning_Leefbaar3BDat de bibliotheek veel meer is dan een grote boekenkast, waaruit men boeken kan lenen werd duidelijk op de presentatieavond voor raadsleden van Pijnacker/Nootdorp en Lansingerland. Voor Leefbaar 3B was duoraadslid Georgine Zwinkels afgelopen dinsdag 10 februari aanwezig bij de presentatie van de Bibliotheek Oostland.

Taal is belangrijk in ons leven. Een taal niet goed begrijpen maakt integreren in de samenleving moeilijker en niet kunnen lezen en schrijven maakt dat je snel buiten de samenleving staat. De ontwikkeling van taal voor iedereen in de maatschappij wordt door de bibliotheek enorm gestimuleerd. Niet alleen al heel vroeg beginnen met je kinderen voorlezen, door middel van babyboekjes (er is een speciale babyhoek in de bibliotheek), maar ook de taalontwikkeling tijdens de opvolgende fases in de ontwikkeling van kinderen en het stimuleren van lezen wordt door gespecialiseerde mensen begeleid. lees verder

Ook voor volwassenen wordt erg veel gedaan o.a. Leeskringen, het Taalhuis waar op verschillende manieren op het gebruik van taal wordt ingegaan. Voor laaggeletterdheid zijn er Schrijfpunten in twee vestigingen. Ook kan informatie worden ingewonnen op welke manier slechtzienden en blinden toch kunnen lezen. Wist u dat er in de vestiging in Pijnacker een ook een kunstuitleen is?

Op digitaal gebied vindt er van alles plaats. Niet alleen de uitleen van e-boeken maar ook diverse cursussen op het gebied van nieuwe media.

De bibliotheek is meer dan een grote boekenkast en een bezoek meer dan waard. Er zijn vestigingen van de Bibliotheek Oostland in Berkel, Bergschenhoek, Bleiswijk, Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Zie ook http://www.bibliotheekoostland.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*