Corona crisis Lansingerland

De Corona crisis raakt alle aspecten van onze maatschappij. Vanuit het rijk wordt actie ondernomen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk in te dammen. Ook de gemeente Lansingerland dient wat ons betreft haar steentje bij te dragen. Dat gebeurt al. Veel van de landelijk maatregelen worden in de gemeente uitgevoerd.

Het echte werk tegen deze crisis vindt plaats binnen de gemeente. Als de lokale partij van Lansingerland zouden wij dat niet anders willen zien. Met onze lokale kennis kunnen we de lokale gevolgen van deze crisis goed in kaart brengen en aanpakken. Midden in de samenleving met de nadruk op actie en daadkracht.

Graag zetten wij daarbij een paar stappen extra. Voor onze inwoners en ondernemers die juist op dit moment een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stappen die gericht, zichtbaar en voelbaar zijn binnen Lansingerland. Dit kan ook omdat wij met onze coalitiegenoten de afgelopen jaren de gemeentefinanciën op orde hebben gebracht.

Anti-cyclisch begroten wordt dat genoemd. In tijden van voorspoed een buffer aanleggen voor mindere tijden. Zoals men dat vroeger ook deed. De specifieke effecten van Corona zijn op dit moment nog onscherp. Maar één ding is zeker. We gaan moeilijke tijden tegemoet. Maar we kunnen dat hebben. Waar andere een stap terug moet zetten kunnen wij als gemeente Lansingerland nu juist de stap vooruit maken. Omdat dat nodig is. Juist nu.

Leefbaar 3B heeft er de afgelopen tijd alles aan gedaan om onze gemeente gezond en klaar te maken voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Weinig gemeentes zijn zo goed voorbereid als Lansingerland. Johan Philippens merkte op dat we trost mogen zijn op hetgeen wij met elkaar de afgelopen tijd hebben bereikt en wij gaan vol gas om als gemeenschap sterker uit deze crisis te komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*