Winkels open op zondag

In de commissievergadering Algemeen Bestuur van 17 maart is door de ChristenUnie de openstelling van drie supermarkten elk in een van de kernen op de agenda gezet. In ons verkiezingsprogramma en in het coalitieakkoord staat dat ten aanzien van zondagopenstelling van winkels terughouden moet worden omgegaan. In de fractie wordt verdeeld gedacht over de zondagopenstelling.

De actualiteit is dat in Lansingerland drie supermarkten op zondag open zijn van 16:00 uur – 20:00 uur. Inmiddels hebben deze drie C1000 winkels in Berkel, Bergschenhoek en Bleiswijk voor de periode 1 juli 2011 – 1 juli 2012 weer een aanvraag gedaan. Daarnaast heeft in Berkel ook AH een aanvraag gedaan en de Plusmarkt in Bergschenhoek.

 

Op dit moment wordt door de gemeente een enquête onder de inwoners van Lansingerland gedaan over de zondag openstelling. Deze nu lopende enquête was voor de ChristenUnie aanleiding dit agendapunt aan te houden totdat de uitslag van de enquête bekend is. De burgemeester gaf ook aan dat indien de regeling ingetrokken wordt, dit pas gedaan kan worden met ingang van 1 juli 2012.

Welke drie supermarkten met ingang van 1 juli op zondagmiddag/-avond open mogen zijn, is nog niet bekend, maar Leefbaar 3B vindt dat de drie pioniers moreel recht hebben op nog een jaar zondagmiddag/-avond openstelling.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*