Weer nachtelijke ellende bij de waterspeeltuin in Bleiswijk

steekpartijVorig weekend was het weer prijs bij de waterspeeltuin bij de Gruttostraat in Bleiswijk. Al bijna twee jaar zet Leefbaar 3B raadslid Jan van der Laan zich in om vernielingen, baldadigheid, intimidatie, en herrie in de nachtelijke uren onder de aandacht te brengen van de politie, het college van B&W en de ambtenaren op het gemeentehuis. Helaas heeft dit nog steeds niet tot het verminderen van de grote overlast geleid. Sterker nog blowende jongeren hebben bij de Waterspeelplaats de afgelopen twee weken iedere nacht tot 4 uur ’s nachts overlast veroorzaakt en is dat vorig weekend ook nog eens geëscaleerd in een steekpartij, die de landelijke pers heeft gehaald. lees meer

De bereidheid onder de bewoners van de omliggende woningen om 112 te bellen is tot het nulpunt gedaald. Bewoners vinden dat er alleen maar gepraat wordt en dat de politie en de gemeente niets doen om de overlast te stoppen, terwijl het wangedrag en de herrie er elke avond en nacht is.

Er is een nieuwe wijkagent in Bleiswijk. Hij adviseert de bewoners om handtekeningen op te halen, alsof na twee jaar bij politie en gemeente niet al bekend is welke omvang de overlast heeft. Leefbaar 3B merkt onder de bewoners, en begrijpt dat, een verharding en een toenemende boosheid. Deze week zal Jan van der Laan weer in gesprek gaan met de ambtenaar veiligheid van de gemeente.

Tweet van 01:00 uur in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus van Annemiek Roos @wijkagent_Roos: “Melding #gruttostraat # Bleiswijk overlast jeugd. Groep aangetroffen 3 x bekeuring voor geen ID kunnen tonen. Ouders deze ter plaatste laten brengen.” Het is niet bekend wat de reactie van de ouders was. Leefbaar 3B wil dat graag weten.

6 Comments

 1. Wordt het niet eens tijd voor een verbod op samenscholing in te gaan stellen voor dit soort plekken voor 24 uur per dag.
  ik vraag me af waar de prioriteiten gelegd worden bij de politie en de gemeente Landsingerland.
  veiligheid en handhaving moet beter worden voor de burgers van Landsingerland of moeten er nog een paar jaar gepraat worden ?
  Handelen is nu het na 2 jaar vragen nu wel tijd voor actie.

 2. Woon op 5 minuten hier vandaan en diverse bewoners en ook politie aangesproken. Het is volkomen logisch dat de bewoners niet meer bellen, want het is het belachelijke spelletje wat telkenmale wordt opgevoerd ” politie wijst naar gemeente, gemeente wijst naar politie. Heer S.Fortuyn u zei toch “samen,samen,samen” Jaren terug was er in een wijk in Barendrecht waar ook wij woonden een gelijk probleem zoals nu hier in Bleiswijk. 20 buurtgenoten opgetrommeld en in overleg met elkaar besloten om elke vrijdag/zaterdag avond tussen de opgeschoten lui te gaan staan en niet met hen te coomuniceren maar het onderling te hebben over vakantie/politiek/economie etc. Na 2 weken kreeg de opgeschoten jeugd er genoeg van en is ordeverstoring er nooit meer geweest. Politie, gemeente zijn nooit komen vragen hoe dit probleem was overgegaan. Tevens is het nog steeds zo dat deze genmeente volgens de wet te weinig agenten heeft, dit mag nooit afhangen van een burgemeester van Rotterdam, deze heeft zelf al veel problemen met supporters en bewoners met 2 paspoorten.

 3. Ik zag de bui al aankomen. De waterspeelplek was een goed bedoeld project. Al vanaf het begin werd het voetbalveld ingenomen door opgeschoten jongens, waarbij de kankeruitspraken niet van de lucht waren. Ik had al medelijden met de overwegend ouderen die dachten een mooi rustig gelegen appartement te hebben gekocht, maar bedrogen uitkwamen. Deze zomer werden er voor het eerst zomerspelen gehouden voor de jeugd, ook niet zo leuk voor de ouderen die uitzicht hebben op het geheel en de herrie ook niet van de lucht is. De zomerspelen zou ik als gemeente verplaatsen naar een andere plek. De oplossing voor de hele plek is er een grote kooi er om heen bouwen en ouders met kinderen tot en met groep 8 een pasje te verstrekken, zo weer je de jeugd die ellende veroorzaken. Is misschien drastisch, maar de enige oplossing! Eerst nadenken en dan doen gemeente!

 4. De intraverte investering in een ‘agogische’ adviseurs brigade – opgehokt ten gemeentehuize en bekostigd door kaalslag bij politie en handhaving – holt het gemeentelijk gezag volkomen uit.

  Geen sussende fopspeen in de Heraut (over ‘brede tolerantie’ of over ‘het valt allemaal reuze mee’) die dat nog kan overstemmen !

  Waar Gezag ,Handhaving en Politie fysiek afwezig zijn vervallen de openbare ruimten zoals genoemde waterspeelplaats voor kinderen tot een bestuurlijk gedoogde verkrotting.
  Met het vandalisme van probleemjongeren onder de roes van wiet en speed als gevolg.

  En wat voor Bleiswijk geldt dat geldt straks wellicht ook voor de waterspeelplaats van Berkel, waar mijn kleinzoontje nu nog met veel plezier speelt.

  Als het gemeentelijke Gezag afwezig blijft komt de boze burger in verzet met alle gevaar van de eigen richting.

 5. Dit alles is een landelijk probleem, hoeveel van dergelijke berichten kan men niet lezen in de pers, van overlast van de jeugd en vooral van laten we maar zeggen niet-Nederlandse inboorlingen. Steeds meer wijken in dorpen en steden die gevaarlijk zouden zijn zoals bjv de Schildersbuurt in Den Haag.Maar ook de misdaad wordt steeds brutaler ,aggressiever intelligenter en dus gevaarlijker.De oplosssing ligt voor de hand. Veel meer politie.Maar onze overheid,vooral natuurlijk ons parlement, heeft alleen miljarden over voor allerlei buitenlands avonturen en ons volk kan doodvallen.Jammer genoeg zijn er in dit land genoeg figuren die hier enthousiast aan mee doen terwille van het geld, gelet bijv. op de hulp aan de nieuwe asielzoekers,nieuwleven zoekers e.d ,nu allen genoemd “migranten”.Meer dan 400.000 Nederlandse kinderen die in armoede moeten opgroeien waar nooit geld voor was en waar ook nooit structureel werk van is gemaakt.Wel grote groepen allochtone kinderen die op eigen houtje in Europa aankomen en zo zielig zijn, maar wat niet begrepen wordt dat dit een chantage middel is om later ook de familie te laten overkomen. wat hier en daar trouwens al lang bekend is maar natuurlijk weer niet gezegd wordt Onze regering van excuus-Truusjes doet alle mogelijke moeite om voor de derde keer terug te komen in DenHaag.Laat het Nederlandse volk zich s.v.p niet laten bedonderen en bij de aankomende verkiezingen een duidelijk signaal geven

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*