Jeugdoverlast Waterspeelplaats teruggebracht tot een aanvaardbaar niveau

growupHet lijkt er op dat de overlast op en rondom de Waterspeelplaats in Bleiswijk een aanvaardbaar niveau heeft bereikt. Leefbaar 3B raadslid Jan vd Laan zet zich, evenals wethouder Simon Fortuyn, al geruime tijd in voor het terugdringen van jeugdoverlast en treitergedrag jegens bewoners van de Gruttostraat. Na een gesprek met Ton Gonsalves (de wijkagent expert) en Simon Fortuyn blijkt dat de Politie en gemeente elkaar op een haar na genaderd zijn en klaar zijn voor een structurele aanpak van de overlast op de Waterspeelplaats en de Gruttostraat in Bleiswijk. De wijkagent verdiepte zich zodanig in de jeugdgroep dat de notoire overlastgevers konden worden benaderd en er goede gesprekken hebben plaatsgevonden met jongeren en hun ouders. lees meer

Daarnaast liet wethouder Simon Fortuyn onderzoek doen naar de diverse mogelijkheden van geluidsreductie en oplossingen betreffende de inrichting van het gebiedje op en nabij de waterspeeltuin. Kortom deze aanpak lijkt het gewenste resultaat op te leveren. Jan vd Laan onderhoudt tweewekelijks contact, en indien nodig wekelijks, met de bewoners van de Gruttostraat. De bewoners zien ook dat de verschillende partijen hun best doen, maar zij konden niet verder met de overlast, de intimidaties en de vernielingen. De bewoners zijn ‘voorzichtig’ blij en hopen dat deze positieve lijn wordt doorgezet. Zij gunnen de jeugd een speelplaats en/of hangplaats, maar dan zonder grote mate van overlast. Een dikke pluim voor Ton Gonsalves, wethouder Simon Fortuyn en de betreffende ambtenaren van de gemeente Lansingerland. Mogelijk past deze structurele aanpak ook op andere locaties waar jeugdoverlast is, zoals die in het centrum van Bergschenhoek.

 

1 Comment

  1. We gaan de winter in en dan is het ook voor de jeugd te koud om langer buiten te zijn dan dat zij normaal doen. Dus in maart 2017 maar eens kijken hoe alles is verlopen en bij minder,minder,minder overlast, geef dan de bewoners eens een dikke pluim, zij zijn het welke alles over zich heen krijgen en zich voor 99 procent aan de wet hebben gehouden, te weten geen stomp,duw of scheldpartij. Want als dit wel was gebeurd, dan was het de politie geweest welke je had opgepakt. Een bekend feit toch!! Maar als er mensen zijn welke nu een pluim willen uitdelen, doe dat dan aan Jan vd Laan, de doorzetter.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*