Verkiezingscampagne Leefbaar 3B draait op volle toeren – Woondebat

Woondebat
Het woondebat, waarin Jan Pieter namens Leefbaar 3B heeft aangegeven dat alle inwoners van Lansingerland, dus ook de jongeren opgegroeid in Lansingerland, met voorrang een sociale huurwoning kunnen huren.

Er zijn in Lansingerland veel te weinig woningen met een huur tussen de € 710 en € 850 per maand. Dat is de groep inwoners die tussen wal en schip vallen. Hun inkomen is te hoog voor een sociale huur en te laag om een huis met hypotheek te kunnen kopen.
#5 Leefbaar 3B wil dat er meer woningen worden gebouwd in de sociale huursector (3B Wonen) en aanzienlijk meer woningen bouwen in de vrije sector met een huur van maximaal € 850 per maand.

RTV Lansingerland lijsttrekkers debat met Leefbaar 3B, VVD en D66
Leefbaar 3B lijsttrekker Simon Fortuyn heeft in dit debat een aantal belangrijke #punten uit het verkiezingsprogramma naar voren gebracht. lees meer

 • Geen coffeeshop in Lansingerland
 • Verlaging OZB
 • Minder onkruid, nette straten, minder zwerfafval en goed bijgehouden groen.
 • Meer handhavers (BOA’s) en politie op straat
 • Gratis Openbaar Vervoer RET voor inwoners van Lansingerland die AOW hebben
 • Leefbaar 3B wil dat de raad van Lansingerland een raadgevend referendum mogelijk maakt om de mening van de inwoners te peilen
 • Geen betaald parkeren in Lansingerland
 • Leefbaar 3B wil herintroductie van een “praatje pot” in de thuishulp om tijd vrij te maken om er achter te komen hoe het echt met iemand gaat.
 • Leefbaar 3B is betrouwbaar, betrokken en bereikbaar

In de woonomgeving moet het schoon, heel en vooral veilig zijn.

Komende week is Leefbaar 3B op straat bereikbaar.
Veel kandidaat raadsleden van Leefbaar 3B kunt u tegen komen. Daarnaast is er donderdag 15 maart om 18:00 uur in het gemeentehuis een groot verkiezingsdebat waar alle lijsttrekkers van de negen partijen aanwezig zijn. Voor Leefbaar 3B is dat uiteraard Simon Fortuyn. Het debat wordt georganiseerd door RTV Rijnmond in samenwerking met RTV Lansingerland.

1 Comment

 1. Ok lees dat Leefbaar 3B betrouwbaar , betrokken en bereikbaar is voor de burger.
  Ik heb zelfs gehoord dat de burger aan zet zou zijn in deze verkiezingsperiode !

  Alle reden om nog eens met klem aandacht te vragen om het onderwerp wildparkeren van oude vrachtwagens, mobiele opbergschuren en slooproest veel explicieter te agenderen.
  Want daarmee komen we op een kernpunt van rustig, prettig en veilig wonen, waarvoor de Leefbaren zich sterk zeggen te maken.

  Ik zou graag zien dat er iets werd gedaan aan het wildparkeren van de haveloze oude vrachtwagen die het uitzicht volledig deprimeert en die ook nog eens extra parkeerruimte in de woonwijk opeist.
  Ik heb al eens voorgesteld dat alle vrachtwagens van ,mobiele opbergschuren en slooprijpe vehikels beter bij de Tobias Asserlaan gestald kunnen worden dan in de woonwijk.

  Ik moet vanuit mijn woning met de regelmaat van de klok tegen de oudste en meest haveloze vrachtwagen van heel Zuidholland aankijken ( kenteken bij de wethouder Openbare ruimte en lijsttrekker Fortuyn al sinds 27 mei 2017 bekend ).
  De wethouder zou dat doorgeven aan de Handhaving van Lansingerland , maar die Handhaving bleef helaas een dood vogeltje !

  Leefbaar 3B claimt een aantal succesjes over de periode.
  Maar dat blijven helaas teveel abstracties op het introverte nivo van de receotie-salons aan de Tobias Asserlaan.

  Neem bijvoorbeeld dat schrijven van een gemeente-kommies aan de wijkbewoners in Bergschenhoek over participatie en inspraak van de burger bij de wijkverfraaiing.
  Mijn wijk verfraait echt niet door een zebrapad een politiek correct regenboogkleurtje te geven of door een fietspad voortaan tot ‘zang-fietspad’ op te hemelen.
  Want dat blijven fopspenen uit de categorie ‘Gender-neutrale toiletten voor B&W, kommiezen en klerken’.

  Als de burger werkelijk aan zet is dan zou Leefbaar 3B terzake van APV-Handhaving op het wildparkeren van oude sloop-vrachtwagens in de woonwijk het voortouw dienen te nemen.
  Met name nu de wethouder van openbare ruimte ook de lijsttrekker van Leefbaar 3B is !

  De kandidaat van Leefbaar-3B die zich daadwerkelijk inzet om van dat dode vogeltje op de gemeente -payroll weer een effectieve Handhaving te maken kan op mijn stem rekenen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*