Verdeeldheid bewoners woonwagencentrum Bosland

Het woonwagencentrum Bosland in Bergschenhoek moet gerenoveerd worden en worden aangepast aan de huidige wet- en regelgeving. Een deel van de bewoners wil naar een nieuwe locatie die gevonden zou kunnen worden aan de Hoeksekade, tussen woning nummer 144 en de boerderij/Kinderdagverblijf Het Lansingerland en tegenover de kassen van de gebroeders Stolk. Het andere deel van de woonwagenbewoners wil op Bosland blijven wonen.

Omdat een aantal bewoners niet wil verhuizen blijft er niets anders over dan dat de huidige locatie Bosland blijft bestaan. De verdeeldheid onder de woonwagenbewoners is er de oorzaak van dat er maar één optie overblijft en dat is het renoveren van de locatie Bosland. Het vastgestelde beleid van de gemeenteraad is, dat er in elk van de drie kernen maar één woonwagencentrum is. Dat betekent dat naast de locatie Bosland niet nog een locatie in Bergschenhoek aan de Hoeksekade kan zijn. Of de locatie aan de Hoeksekade een ideale is plek is voor een woonwagencentrum is twijfelachtig.

Het zal er dus op uitdraaien dat de huidige locatie Bosland blijft bestaan, maar wel wordt gerenoveerd, aangepast aan de huidige wet- en regelgeving en indien nodig wordt uitgebreid van 6 tot maximaal 9 woonwagens.

Tot slot gaf Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk aan het eens te zijn met wat het college in de brief van 10 september 2021 aan alle bewoners van woonwagencentrum Bosland heeft geschreven. De locatie Bosland biedt de meeste mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen van alle bewoners. Het college bereidt een raadsvoorstel voor om de woonwagenlocatie op de huidige plek (Bosland) in Bergschenhoek te houden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*