Optimaal benutten Rijkssubsidies

Leefbaar 3B is voorstander van het zo goed mogelijk benutten van regionale, landelijke en Europese subsidiemogelijkheden. Lansingerland heeft in 2019 is bij de aanleg van de Randstad 350 KV Noordring onderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van conventionele explosieven. Op grond van de Rijksoverheid-regeling, de Bommenregeling Gemeentefonds, is een bijdrage van 70% van de gemaakte kosten vanuit het gemeentefonds mogelijk. Er is dus nog een mogelijkheid om 70% van de kosten, zijnde een bedrag van € 18.231,50 exclusief BTW, vergoed te krijgen. De gemeenteraad dient dit verzoek goed te keuren en zal dit tijdens de raadsvergadering van 30 maart dan ook doen.

Tijdens de commissievergadering van 15 maart 2023, gaf woordvoerder Terry Duivesteijn aan dat we hier ook geen discussie over hoeven te houden. Logisch toch? Maar halen we als gemeente wel het maximale uit alle potjes die beschikbaar zijn?

Leefbaar 3B is dan ook van mening dat een ‘subsidioloog’ binnen de organisatie zijn geld dubbel en dwars zal terugverdienen; iemand die dit soort regelingen en subsidies in kaart brengt en daarmee inkomsten voor de gemeente genereert. In ons verkiezingsprogramma pleitten we dan ook al voor zo’n “subsidioloog”: “Leefbaar 3B wil extra inkomsten genereren door beter gebruik te maken van regionale, nationale en Europese subsidiemogelijkheden. Specialistische ambtelijke inzet is daarvoor nodig en zal naar inschatting het salaris dubbel en dwars terugverdienen.”

Leefbaar 3B zal de mogelijkheden onderzoeken of een dergelijke subsidioloog voor de gemeente Lansingerland al beschikbaar is, en zo niet, haalbaar is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*