Nieuwbouwproject Caleido in Meerpolder in problemen

Veel, vooral jonge kopers van een starterwoning in project Caleido in de Meerpolder in Berkel dreigen financieel gedupeerd te worden doordat de bouw van hun woningennog steeds niet is gestart. Er kan nog steeds geen bouwvergunning worden afgegevenen deze kan, zo als het er nu uitziet, voorlopig ook niet worden afgegeven omdat het bestemmingsplan nog niet is afgerond.

Door een zienswijze (bezwaar) op de wijziging van het bestemmingsplan, ingediend doorTransport bedrijf J. Voorwinden aan de Meerweg, kan de bouwvergunning nog niet wordenafgegeven. Het transportbedrijf heeft een milieu vergunning met bijbehorende milieucirkelvan 50 meter. Deze cirkel beslaat gedeeltelijk het terrein van de nieuwbouwwoningen.Al in 1998 (toen nog gemeente Berkel en Rodenrijs) werd het transportbedrijf in het Voorontwerp MER rapport van de Stadsregio genoemd en een jaar later in het Voorontwerp Bestemmingsplan Meerpolder.

De jonge kopers hebben in juni 2010 een woning in project Caleido gekocht en de hypotheek afgesloten. Nu dreigt de hypotheekofferte te verlopen met het gevolg dat de kosten kunnenoplopen tot wel € 3.000 en dan zitten ze nog zonder huis. Later moeten ze dan weeropnieuw een hypotheekofferte aanvragen. Dat wordt voor een behoorlijke groep lastig, omdat de hypotheek regels door de rijksoverheid zijn verscherpt en de rente inmiddels fors aan het oplopen is. Zij kunnen dan hun droomhuis niet meer kopen.

Raadslid Hans Dirkzwager van Leefbaar 3B heeft dit probleem geagendeerd voor de commissie Ruimte van afgelopen woensdag 9 februari 2011. Er waren zo veel aspirant kopers aanwezig dat zij niet allemaal in de raadszaal konden. Zij konden de discussies ookhoren in een andere zaal in het gemeentehuis. Twee aspirant kopers en de heer Voorwindenvan het transportbedrijf hebben ingesproken tijdens commissievergadering. Alle drieinsprekers hadden kritiek op het college.

De wethouder gaf aan al sinds augustus met deze zaak bezig zijn en beloofde met man enmacht zich in te zetten om uit deze impasse te komen. Hans Dirkzwager vroeg de wethoudermet name in te zetten op een mogelijke verplaatsing van de transportbedrijf.

De komende weken zullen spannend worden en Leefbaar 3B zal de zaak op de voet blijven volgen. Leefbaar 3B heeft vertrouwen in het college dat zij ook deze zaak naar behorenzullen oplossen. Dat is ook gebeurd met het Timmer- en Aannemersbedrijf Joh. Bazuin aande Rodenrijseweg en met de Roofvogelboerderij van de fam. De Keijzer aan de Kleihoogtgaat het de goede kant op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*