Masterclass 📍 Groot succes

22 juni was de aftrap van de Masterclass Lokale Politiek.! Normaal gesproken op locatie, maar nu online te volgen. De masterclass is vanuit Leefbaar3B zelf samengesteld en ontwikkeld vanuit de diverse aanwezige politieke ervaring. De deelnemers zitten thuis achter het scherm voor tips over het raadswerk. De masterclass was opgedeeld in 2 avonden 22 juni was de eerste en het vervolg was op 29 juni.

“Veel bijgeleerd“
De deelnemers zijn divers: een mooie afspiegeling van de “verbinders” in onze samenleving. Het contact met de andere deelnemers is ook een meerwaarde, ondanks dat het deze keer nog niet fysiek mogelijk was. Als we nú de goede mensen om ons heen verzamelen, kunnen we straks in Lansingerland hiervan profiteren.
De verschillen tussen de partijen zijn soms groot. Sommigen bestaan al tientallen jaren, anderen hebben een veel kortere historie. Ook qua omvang en gedachtegoed zijn er grote verschillen te onderkennen. Gemeenschappelijk is, dat er geen landelijk partijbureau is waar een beroep op gedaan kan worden zoals veel gevestigde partijen die wel hebben.

Netwerken in de pauze? Online werkt ’t ook!
In de 5 minuten koffiepauze raken deelnemers in gesprek met elkaar. Ze wisselen tips uit. “Waar ik stiekem op hoopte , is een klein boekje of document met daarin een praktische handleiding naar de lokale politiek. Maar wat we nu hebben is een mooi en waardevol document”. De deelnemers zijn het erover eens dat het fijn is om concrete informatie te delen en samen op te trekken. Laten we elkaar helpen door onze ervaringen te delen.

De makers van de Masterclass moeten aan de slag! Gezien het succes van de workshop wordt hier een vervolg aan gegeven en volgen er twee verdiepende sessies.

Deze thema’s stonden centraal in de eerste Masterclass.
Raadstaken en bevoegdheden, Ondersteuning van de Raad, Rollen van de Raad, Coalitie, Contacten met inwoners/instellingen/ondernemers.

De masterclass werd door deelnemers samengevat als: Informatief, hoopvol, intensief, inspirerend en leuke deelnemers. Na deze succesvolle pilot, zal de masterclass Raadswerk het komende jaar vaker worden georganiseerd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*