Leefbaar 3B wil efficiënt snelheid creëren op realisatie woningbouw Bleizo-West

Al jaren willen de gemeenteraden van Lansingerland en Zoetermeer woningbouw realiseren op Bleizo-West. Belangrijk gezien de woningnood. Echter, de Gedeputeerde Staten van Zuid Holland hebben vooralsnog hun bedenkingen. Extra informatie is benodigd voor een integrale afweging van Provinciale Staten rondom september dit jaar. Via een motie heeft de gemeenteraad van Lansingerland op 23 februari unaniem het college opgeroepen deze beslisinformatie aan te leveren. Zodat efficiënt snelheid gecreëerd kan worden voor de realisatie van woningbouw.

Achteraf is woordvoerder Johan Philippens namens Leefbaar 3B zeer tevreden: “Alle partijen in de gemeenteraad van Lansingerland willen snelheid op de realisatie Bleizo-west. Daartoe hadden de oppositie partijen CDA, VVD en GL een motie ingediend. Echter, deze was erg omvangrijk en niet efficiënt. Men riep bijvoorbeeld op om onderzoeken uit te voeren waar op dit moment geen noodzaak of behoefte toe is. Met aanpassingen van Christenunie en Leefbaar 3B hebben we de motie slagkrachtiger kunnen maken. Deze motie is uiteindelijk unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Een mooie steun in de rug voor ons college, een stap vooruit op woningbouw Bleizo-West en goed voorbeeld van de “nieuwe bestuurscultuur”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*