Leefbaar 3B start cursus “gemeentepolitiek”

ledenvergadering-2705-Leefbaar3bLeefbaar 3B heeft een kennismakingscursus ontwikkeld, toegankelijk voor inwoners van Lansingerland die meer willen weten over het besturen van een gemeente en wat het lidmaatschap van de gemeenteraad allemaal met zich meebrengt.

Elke vier jaar worden de leden van de gemeenteraad gekozen. In maart 2018 is het weer zover dan worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In dat kader is deze cursus ook bijzonder interessant voor inwoners die graag raadslid of commissielid zouden willen worden.

Op 26 oktober 2016 start deze cursus over het lokale politieke bedrijf. Over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke organisatie. Wat houdt het werk als gemeenteraadslid in? Wat doet een gemeenteraadslid eigenlijk? Welke kennis heb je als raadslid nodig? Op welke wijze worden inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden betrokken? Voor welke dilemma’s kom je als raadslid zoal te staan? lees meer

Leefbaar 3B wil inwoners van Lansingerland uitdagen en stimuleren een actieve rol te spelen in de gemeentepolitiek van Lansingerland. Leefbaar 3B wil inwoners interesseren in de uitdagingen en de kansen waarvoor onze gemeente staat en hen via deze cursus voorbereiden om invloed uit te kunnen gaan oefenen op het bepalen van de juiste koers voor onze gemeente en onze inwoners.

Wil je deze cursus graag volgen? Dat kan. In zes avonden van elk 2,5 uur. De cursusdata zijn 26 oktober, 2, 15, 21, 23 en 30 november 2016 van 19:30 – 22:00 uur. De cursus kost € 47,50. Informatie over en aanmelding voor de cursus kan via e-mail aan jpb@leefbaar3b.nl

Misschien zeg je na de kennismakingscursus: “Gemeenteraadslid, commissielid, duoraadslid of ondersteuner van een raadslid, dat zou ik echt wel willen worden”. Dan is er in de 1e helft van 2017 een vervolgcursus van 8 avonden, die dieper en breder ingaat op het gemeenteraadswerk in al zijn facetten.

1 Comment

  1. Hierbij wil ik mij graag aanmelden voor de cursus gemeenteraadslid etc. Die start in de eerste helft van 2017. Vriendelijk groet, (NAW gegevens i.v.m. privacy geschrapt, redactie site)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*