Cursus “gemeentepolitiek” Leefbaar 3B Lansingerland

cursusLeefbaar 3B Lansingerland viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Mede om die reden is een kennismakingscursus ontwikkeld, toegankelijk voor inwoners van Lansingerland die meer willen weten over het besturen van een gemeente en wat het lidmaatschap van de gemeenteraad allemaal met zich meebrengt.

In november 2016 start Leefbaar 3B Lansingerland de kennismakingscursus over het lokale politieke bedrijf. Over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke organisatie. Wat houdt het werk als gemeenteraadslid in? Wat doet een gemeenteraadslid eigenlijk? Welke kennis heb je als raadslid nodig? Op welke wijze worden inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden betrokken? Voor welke dilemma’s kom je als raadslid zoal te staan? lees meer

Elke vier jaar worden de leden van de gemeenteraad gekozen. In maart 2018 is het weer zover en zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In dat kader is deze cursus ook bijzonder interessant voor inwoners die graag raadslid of commissielid zouden willen worden.

Leefbaar 3B wil inwoners van Lansingerland uitdagen en stimuleren een actieve rol te willen spelen in de gemeentepolitiek van Lansingerland. Leefbaar 3B wil inwoners interesseren in de uitdagingen en de kansen waarvoor onze gemeente staat en daarmee invloed uit te oefenen op het bepalen van de juiste koers voor onze gemeente en onze inwoners.

Wil je deze cursus graag volgen? Dat kan. In 6 avonden van elk 2,5 uur krijgen de cursisten een interessante kijk in de politieke keuken van Lansingerland. De cursus “gemeentepolitiek” kost € 47,50. Informatie over en aanmelding voor de cursus kan via e-mail: jpb@leefbaar3b.nl

Misschien zeg je na de kennismakingscursus: “Gemeenteraadslid, commissielid, duoraadslid of ondersteuner van een raadslid, dat zou ik wel willen worden”. Dan is er voor hen in het voorjaar van 2017 een vervolgcursus van 8 avonden, die dieper en breder ingaat op het gemeenteraadswerk in al zijn facetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*