Leefbaar 3B maakt zich zorgen over politieaanwezigheid in Lansingerland

Onze fractie maakt zich ernstig zorgen over de aanwezigheid en beschikbaarheid van de politie in Lansingerland. Wij hebben vernomen dat er binnen de politie een managementontwikkeling gaande is, die er toe lijkt te leiden dat onze wijkagenten nóg minder beschikbaar zijn voor Lansingerland. Tijdens de dienstwisselingen, dus drie keer per 24 uur, lijken er momenteel geen politieagenten en politievoertuigen in Lansingerland aanwezig te zijn. Die drie overdrachtsmomenten vinden namelijk niet meer plaats op het bureau in Lansingerland, maar op het politiebureau in Rotterdam Noord aan de Prins Frederik Hendrikstraat, vlak bij station Noord.

Doordat de wijkagenten hun dienst nu niet meer in Berkel starten, zijn er door die wissels zo’n 4,5 uur per etmaal geen agenten in Lansingerland, en is ook het enige noodhulpvoertuig niet aanwezig in onze gemeente. Wijkagenten horen 100% beschikbaar te zijn voor hun werk als wijkagent, maar worden in de praktijk wél op de noodhulp gezet. Dat ze dan nu ook nog van verderaf moeten komen, is zeer nadelig voor de aanrijtijdtijden tijdens bijvoorbeeld een calamiteit in Bleiswijk.

Wij vinden dit verder ook zorgelijk omdat dit een verdere uitholling is van het politiebureau in Berkel en Rodenrijs en vragen ons af of het bureau straks uberhaupt nog wel gebruikt wordt.

Dat leidde ertoe dat Leefbaar 3B afgelopen 10 april tijdens de Commissie AB een rondvraag stelde aan de burgemeester of het bovenstaande klopt.

De burgemeester gaf aan dat het inderdaad klopt dat de wijkagenten hun diensten voortaan in Rotterdam Noord zullen starten. De teamchef heeft hiertoe besloten zodat de agenten efficiënter en gezamenlijk aangestuurd kunnen worden. De noodhulp en aanrijdtijden komen naar zeggen van de politie niet onder druk te staan en blijft hetzelfde. Ook blijft het noodhulpvoertuig voor Lansingerland beschikbaar. Het politiebureau in Berkel en Rodenrijs staat nog in het nieuwe Landelijk huisvestingsbeleid van de politie en wordt dus, op dit moment, niet voorzien tot opheffing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*