Lansingerland kiest vrijwilligers van het jaar

Vrijwilligersprijzen 2017 uitgereikt

De winnende vrijwilligers van het jaar in de categorieën Individueel, Groep en Sport zijn maandagavond 8 januari in het zonnetje gezet tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte de prijzen uit. Iedereen namens Leefbaar 3B van harte gefeliciteerd.

Vrijwilliger van het jaar
De vrijwilliger van het jaar 2017 is Cornel van der Heiden geworden. Cornel is vrijwilliger bij RTV Lansingerland. De jury roemt zijn bijzondere talent en oordeelt dat Cornel in staat is tot het verbinden van organisaties en partijen. Hij heeft veel kennis in huis en zet zich als coördinator op alle fronten samen met de andere vrijwilligers al jaren in om mooie radioprogramma’s te maken. Kortom; een jongere vrijwilliger die in een paar jaar heel veel voor elkaar heeft gekregen binnen de vrijwilligersorganisatie RadioTV Lansingerland, waarvoor hij zich “grenzeloos” inzet.

Vrijwilligersorganisatie van het jaar
De vrijwilligersorganisatie van het jaar 2017 is de Stichting Vluchtelingenwerk geworden. De jury is onder de indruk van de persoonlijke verhalen die waren toegevoegd bij de aanmelding. Daaruit blijkt duidelijk hoe betrokken de vrijwilligers zijn en hoe belangrijk de ondersteuning is die zij bieden. De ondersteuning is breed en is er onder meer op gericht dat de vluchtelingen in de gemeente maatschappelijk hun weg vinden naar zorg, opleiding en werk.

Sportvrijwilliger van het jaar
De sportvrijwilliger van het jaar 2017 is Abdel Afalah geworden voor zijn bijzondere verdiensten voor voetbalvereniging BVCB. Abdel Afalah is al 25 jaar als vrijwilliger actief binnen BVCB. Zo geeft hij training, coacht hij bij wedstrijden en is hij scheidsrechter (coördinator). De jury staat versteld van de veelzijdigheid aan activiteiten die Abdel uitvoert bij BVCB. Zijn tomeloze en langdurige inzet heeft er toe geleid dat Abdel Afalah is gekozen tot de Sportvrijwilliger 2017.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*