Installatie burgemeester Coos Rijsdijk

Coos Rijsdijk krijgt van plv. raadsvoorzitter Kees Heugens de voorzittershamer
Coos Rijsdijk krijgt van plv. raadsvoorzitter Kees Heugens de voorzittershamer

Maandag 6 januari 2014 stond in het teken van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, bezocht door veel vertegenwoordigers uit het verenigingsleven, het bedrijfsleven en inwoners. Alle nieuwe inwoners die in 2013 in Lansingerland zijn komen wonen, hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Dit jaar aan de vrijwilligersgroep van de Bleiswijkse Schaatsvereniging voor hun onzichtbare werk en het samenbindend karakter. De individuele vrijwilligersprijs is uitgereikt aan Wilma van Moorselaar voor haar langdurige inzet en steun aan de Derde Wereld.

In de vooravond vond in een bijzondere raadsvergadering de installatie plaats van de nieuwe burgemeester Coos Rijsdijk, waarin Kees Heugens, sprekend namens de gemeenteraad in zijn toespraak vooral de nadruk legde op twee aspecten die hem in een gesprek met de burgemeester waren opgevallen, te weten diens enthousiasme over de vele voorzieningen die we in Lansingerland hebben en de waarde die hij hecht aan echte burgerparticipatie.

Dinsdagavond had de fractie een kennismakinggesprek met de burgemeester waarin ook enkele “heikele” zaken aan de orde zijn gekomen met betrekking tot het functioneren van de gemeentelijke organisatie die van een dusdanig belang werden geacht, dat is besloten op korte termijn in een nieuw fractiegesprek met de burgemeester hier meer uitgebreid op in te gaan.

Fractie en bestuur van Leefbaar 3B wensen burgemeester Coos Rijsdijk een goede tijd in Lansingerland en in het bijzonder veel wijsheid.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*