HSL – Direct overleg tussen staatssecretaris en wethouder Simon Fortuyn

Tweede-Kamer-logo1Vorige week is op deze site geschreven over drie motie die in de Tweede Kamer zijn ingediend betreffende de HSL. De motie van PvdA en VVD is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Mooi resultaat van beide partijen voor Lansingerland.

De motie houdt in dat uiterlijk 1 april 2015 in overleg van staatssecretaris Mansveld met wethouder Simon Fortuyn en omwonenden voor dit probleem een oplossing klaar is en in bestuurlijke afspraken vastgelegd is, in een zorgvuldig participatieproces, waarin een onafhankelijke blik geborgd is. Het aannemen van deze motie is een heel goed resultaat voor onze gemeente Lansingerland.

De motie van de CDA Tweede Kamerfractie om een commissie van Wijzen in te stellen, is niet aangenomen. Alleen de CDA, GL en PvdD fracties stemden voor. De motie van de Tweede Kamerfractie van D66 over de haalbaarheid van het “Openkap”-plan werd door D66 aangehouden en is dus niet in stemming gebracht.

Onze wethouder Simon Fortuyn gaat nu aan de slag met staatssecretaris Mansveld om voor Lansingerland een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Heel goed is dat de Stichting Stop geluidsoverlast HSL in het proces wordt betrokken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*