Horecavisie ingetrokken

De gemeenteraad van Lansingerland heeft met zeer grote meerderheid het initiatief raadsvoorstel van Leefbaar 3B, betreffende het intrekken van de Horecavisie van januari 2013, aangenomen. De burgerparticipatie met de bijbehorende inspraak was in januari 2013 onvoldoende tot z’n recht gekomen. Daardoor was er ook onduidelijkheid over de status van de Horecavisie. De raad ging er vanuit dat het een ontwerp Horecavisie had vastgesteld en niet een definitieve.

Om alle misverstand betreffende de Horecavisie uit de wereld te helpen is de ontwerp Horecavisie afgelopen donderdagavond in de raad ingetrokken. In middels is de burgerparticipatie, door de inspraakmogelijkheden van de betrokkenen te realiseren, in z’n volle breedte op gang gekomen.

In het najaar, na verwerking van de inspraak zal het college een definitieve horecavisie aan de raad voorleggen. Ook wordt dan duidelijk of de horecacluster bij de oostelijke entree van het bedrijvenpark Prisma al dan niet mogelijk is. Het inmiddels op gang gekomen driepartijen overleg van Prisma (projectontwikkelaars), BVK (Bewonersvereniging Kruisweg) en het college heeft de mogelijkheid in zich om tot een goede oplossing te komen voor alle partijen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*