Gratis Openbaar Vervoer RET voor inwoners van Lansingerland met AOW

Een van de 12 speerpunten in het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B is dat er gratis Openbaar Vervoer met de RET komt voor inwoners van Lansingerland die AOW hebben. Leefbaar 3B ziet dit als een bewezen effectief middel tegen eenzaamheid. Het draagt ook bij aan het milieu.

Er moet aandacht zijn voor senioren die zelfredzaam zijn. Leefbaar 3B zet zich nadrukkelijk voor hen in. Het is essentieel dat alle accommodaties voor hun sociale activiteiten toegankelijk en bereikbaar zijn. Gratis openbaarvervoer met de RET voor ouderen hoort daarbij. Het is een van de mogelijkheden om vereenzaming van senioren tegen te gaan.

Het gratis Openbaar Vervoer met de RET voor senioren is in onze regio op dit ogenblik al beschikbaar voor inwoners van Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Barendrecht, Ridderkerk, Hoek van Holland, Rozenburg en Schiedam. Leefbaar 3B wil Lansingerland graag aan dit rijtje toevoegen.

1 Comment

  1. Zou erg leuk zijn dat dit er nu eens doorheen komt, vooral als u ziet wat de afstand is tussen HvH en onze gemeente met Rdam en dan niet zeuren dat HvH al bIj Rdam hoort. Een paar maanden terug schreef ik aan raadslid JPB waarom Aow’ers in onze gemeente geen gratis reizen kreeg, liever lager WOZ was het antwoord. Wij en vele Aow’ers hopen nu maar dat het geen 1 april grap is ivm aankomende verkiezingen. P.s. Gemaakt beleid wil toch niet zeggen dat dit tot de volgende verkiezingen door gedrukt moet worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*