Simpeler aansluiting op rotonde Noordeindseweg-Planetenweg

Afgelopen donderdagavond was in het gemeentehuis een inloopavond over de herinrichting van de Noordeindseweg vanaf het winkelcentrum Berkel tot aan de rotonde Noordeindseweg-Planetenweg. Voor Leefbaar 3B was verkeerswoordvoerder Jan Pieter Blonk aanwezig.

De raad heeft zo’n anderhalf jaar geleden besloten dat de Noordeindseweg bij de rotonde met de Planetenweg een aansluiting voor personenauto’s moet krijgen richting Zoetermeer.

Nog steeds ligt er een hele dure oplossing met een extra te bouwen brug op de tekentafel, die ook nog eens voor fietsers op de Oostmeerlaan heel gevaarlijk is. lees meer

Tijdens deze inloopavond is een mooie en veel goedkopere oplossing gepresenteerd. Er is daar voor een klein stukje grond nodig van het woonhuis op nummer 192. De aansluiting voor auto’s op de rotonde met aan beide zijden een fietspad is een hele goede verkeersveilige en veel goedkopere oplossing dan een nieuwe brug bouwen. Zie deze link voor de tekeningen: Schetsontwerpen

Verder wordt tegelijkertijd de Noordeindseweg vanaf het winkelcentrum Berkel tot aan de rotonde Noordeindseweg-Planetenweg volledig ingericht conform de normen voor een 30 km weg. De werkzaamheden zullen in de tweede helft van 2019 beginnen en doorlopen tot in 2020. Dit deel van de Noordeindseweg moet ook, variërend van 20 tot 50 cm, worden opgehoogd om te voldoend aan de dijkhoogte van het Hoogheemraadschap Delfland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*