Herinrichting plein bij ’t Vierkantje Berkel centrum

Begin mei 2018 gaat de spa de grond in voor de herinrichting van het plein bij ’t Vierkantje. Het is een heel mooi ontwerp en heeft de instemming van alle betrokken partijen; ondernemers, winkeliers, bewoners, pandeigenaren, marktkooplieden en standplaatshouders.

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft benadrukt dat het een goed idee is om twee pollers in de Herenstraat te zetten, waarbij het deel tussen de Terpstraat en de Nieuwstraat tussen 12:00 en 19:00 kan worden afgesloten. Op woensdag (marktdag) zijn de pollers ook omhoog, omdat in de nieuwe situatie geen marktkramen meer op het plein staan, maar in de Herenstraat. In oktober wordt het nieuwe plein in gebruik genomen.

Op het nieuwe plein is geen ruimte meer voor standplaatsen. Dat betekent dat voor de Bloemenkraam Steentjes een andere plaats moet worden gevonden. De bloemenkraam staat al 28 jaar op het plein bij ‘t Vierkantje. De wethouder heeft aangegeven dat in februari duidelijk wordt waar de bloemkraam tijdelijk kan staan en in mei wordt bepaald wat de nieuwe vaste standplaats van de bloemenkraam wordt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*