Geluidsschermen aan de N209

Nadat de heer Neeteson in september in de commissie Ruimte had gepleit voor maatregelen om de geluidsoverlast van de N209 op het traject langs Bleiswijk in te perken, kwam het onderwerp opnieuw ter sprake in de commissievergadering van november. De CDA-fractie had het onderwerp geagendeerd om te proberen er vaart achter te zetten.

Al in 2012 heeft de gemeenteraad met algemene stemmen een motie aangenomen om de provincie te bewegen actie te ondernemen. Het heeft dus erg lang geduurd, wat onder meer daardoor veroorzaakt wordt dat het niet mogelijk is rechttoe rechtaan een geluidsscherm te plaatsen. Er is te weinig ruimte en de sloot kan niet zonder meer gedempt worden omdat die een functie in de waterhuishouding van de polder heeft.

Voor dat laatste is nu een oplossing bedacht, maar daar is grond aan de westzijde van de N209 voor nodig die niet in het bezit van de overheid is. De verkrijging van de grond is nu de volgende stap. Als deze stap gezet is dan kan de provincie de opdracht voor realisatie geven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*