Geen helpende hand voor ouderen die gedwongen de Smitshoek verlaten

Tijdens behandeling van de voorjaarsnota is stil gestaan bij de oproep van de voormalige gebruikers van de Smitshoek in Bergschenhoek.

Veel ouderen van boven de 70 en 80 jaar hebben ongevraagd en ongewenst, in opdracht van de gemeente, de Smitshoek moeten verlaten. Zij zijn zodoende onlangs gedwongen verhuisd naar andere locaties in Lansingerland, omdat voor hen geen plaats is in het nieuwe gebouw De Stander.

De bridgers, klaverjassers, de breiclub en de biljarters zijn onder andere terechtgekomen in Rehoboth (Berkel) en het Berghonk (Bergschenhoek). De gebruikers worden geconfronteerd met veel extra kosten en bureaucratie. Met bureaucratie wordt bedoeld dat zij verplicht worden om een vereniging te worden, omdat zij een rechtspersoon moeten zijn om een huurcontract te kunnen ondertekenen.

Inspreker Hans Dirkzwager (voormalig Leefbaar 3B raadslid) vroeg alleen een tijdelijke financiële ondersteuning om als doorstarters ruimte te krijgen om alles organisatorisch en financieel op de rit te krijgen. Tot grote teleurstelling was de meerderheid van de raad niet bereid een helpende hand te bieden.

Met dank aan de PvdA voor haar initiatief. Helaas stond Leefbaar 3B met hen en Groen Links voor een gesloten deur 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*