Buitensporige inzet politie bij Feyenoord heeft invloed op Lansingerland

In het voetbalseizoen 2011-2012 heeft de politie bij thuiswedstrijden van Feyenoord 27.206 uren ingezet. Dat is zo’n 200 agenten per wedstrijd. Dat is zo’n 70% meer dan in Amsterdam bij Ajax. De Rotterdamse politiechef Frank Pauw geeft aan dat in het seizoen 2012-2013 de politie-inzet minder is geweest, maar altijd nog 20.000 uren. Dat is ongeveer 145 agenten per thuiswedstrijd van Feyenoord. De inschatting van de voorzitter van de supportersvereniging Feyenoord, Ron Smit is, dat de politie-inzet dit seizoen eerder meer dan minder is geworden rond de Kuip

Welke invloed heeft dit op de inzet van de politie in Lansingerland, is de vraag geweest van Leefbaar 3B fractievoorzitter Jan Pieter Blonk tijdens de commissie Algemeen Bestuur. De burgemeester gaf aan dat dit zeker invloed heeft op politie-inzet in Lansingerland. Hij zal dit onderwerp met de politie bespreken en tevens zal hij de vraag neerleggen hoe het komt dat in Amsterdam aanzienlijk minder politie-inzet nodig is bij thuiswedstrijden van Ajax.

1 Comment

 1. Ik bezoek al zeker vijftig jaren met enige regelmaat thuiswedstrijden van Feijenoord en heb in principe NOG NOOIT onregelmatigheden meegemaakt.
  Dat structurele relschoppers in onze maatschappij grote evenementen opzoeken om zich te kunnen manifesteren is helaas zo, maar dat zijn relschoppers en geen Feijenoord hooligans of echte aanhangers van welke club dan ook. Dat een enkele supporter, gedreven door grote liefde voor zijn club, soms ietsje te ver gaat is waar, maar het leidt ook soms tot positief resultaat (het wegwerken van de vorige voorzitter). Elke wedstrijd 45.000 toeschouwers die hun spelers vrijwel nooit uitfluiten. Ze moedigen hun spelers aan als ze de wedstrijd ervoor met 10 – 0 hebben verloren!
  Allemaal hooligans/halve criminelen? Onze huidige minister Opstelten heeft het ooit gepresteerd om zo maar, ongeveer 700 mensen op te pakken, waaronder diverse die in het geheel niet naar het voetballen waren geweest, en ze zonder enig sanitair uren op te sluiten, terwijl ze slechts onderweg waren naar hun auto. Een verontschuldiging voor dit wangedrag is nooit van hem gekomen.
  Als welke andere groepering in dit land zo zou worden bejegend zoals voetbalsupporters werden er ongetwijfeld vragen gesteld.
  Zeer actueel de klachten van Celtic supporters omtrent het politie optreden in Amsterdam.

  De boel wordt door autoriteiten (o.a. burgemeesters) zo overtrokken. Ook als Feijenoord tegen bijv. RKC, Heracles, of PEC speelt moet je je als het ware door een haag van politie en ME zien te werken. Wat doen die lui daar allemaal?!? ERGERNISVOL, dat is hun overbodige aanwezigheid en voor een enkeling wellicht aanleiding om wat te jennen, waardoor niet-voetbalkenners kunnen zeggen “zie je wel”.
  Ook de voorzitter van de Feijenoord supportersvereniging heeft al diverse keren aangedrongen op het normaliseren van het wedstrijdbezoek door ” hogerhand”, maar van enige medewerking vanuit het gemeentehuis blijkt nog niets.

  De schuld dat Lansingerland tijdens Feijenoordwedstrijden te weinig politie beschikbaar heeft, wordt door hogerhand beslist en vrijwel nooit zijn de door hen genomen besluiten daar toe gerechtvaardigd; ga zelf maar kijken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*