Braakliggende terreinen nuttig gebruiken

Door de huizencrisis liggen diverse terreinen in de gemeente langdurig braak. Er treedt dan dikwijls verloedering op. D66 en Leefbaar 3B hebben daarom vorig jaar het initiatief genomen om ideeën te verzamelen om de grond tijdelijk voor andere doelen dan woningbouw te gebruiken. Met het doel om de aanblik te verbeteren en de grond zo mogelijk maatschappelijk nut te laten hebben.

Wethouder Ten Kate heeft de verzamelde ideeën laten onderzoeken en heeft een voorstel voor realisatie in het gebied Wilderszijde aan de gemeenteraad aangeboden. De reacties van de raadsleden waren positief.

Leefbaar 3B woordvoerder Henk Meester verwacht niet alleen maatschappelijk nut en vermindering van beheerskosten voor de gemeente, maar ziet ook mogelijke positieve effecten voor de lokale economie. Bijvoorbeeld het olifantsgras voor de teelt waarvan het bedrijf NNRGY een voorstel heeft gedaan, zou verwerkt kunnen worden tot verpakkingsproducten voor de tuinbouw, maar ook tot biobrandstof. Ook een deel van het gebied Wilderszijde gebruiken om elektriciteit uit zonne-energie op te wekken is een heel goed idee.

De fracties van D66 en Leefbaar 3B maken zich sterk voor een voortvarende realisatie van de ideeën.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*