Zomerdienstregeling metro lijn E verkort van 7 naar 6 weken

Klein succesje geboekt. De RET verkort in 2018 de zomerdienstregeling voor metro lijn E met een week. De zomerdienstregeling loopt nu gelijk met de basisschoolvakantie. Compliment voor de RET, die de extra kosten zelf betaalt.

Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk is namens de gemeenteraad van Lansingerland lid van de Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag). In de adviescommissie heeft hij deze zomer aan de bel getrokken over de mudvolle metro’s, met name in de ochtend- en avondspits. Metro lijn E rijdt tussen Rotterdam en Den Haag, door Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Een klein succesje, omdat een zomerdienstregeling in zo’n dicht bevolkt gebied, waarin jaarlijks het aantal reizigers fors toeneemt totaal niet van deze tijd is. De zomerdienstregeling moet van de baan. Het openbaar vervoer en met name ook de metro moet aantrekkelijk zijn. Als haringen in een ton in de metro, zoals deze zomer gebeurde, is niet aantrekkelijk voor reizigers. De zomerregeling wordt in het voorjaar weer op de agenda gezet van de Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*