Wie beheert volgend jaar de gemeentelijke sport- en welzijnsaccommodaties?

De gemeentelijke sport- en welzijnsaccommodaties worden beheerd door Optisport. Op 31 december 2017 loopt het contract af dat de gemeente Lansingerland met Optisport heeft.

Leefbaar 3B heeft dit onderwerp op de agenda van de commissie Samenleving gezet om het college te vragen welke stappen gezet worden betreffende het beheer van de gemeentelijke sport- en welzijnsaccommodaties met ingang van 1 januari 2018. Wordt er een aanbesteding gedaan of wordt het contract met Optisport verlengd?

Om tot een goede afweging te komen is er in ieder geval een goede evaluatie van de afgelopen jaren nodig. Leefbaar 3B woordvoerder Leon Erwich is zeer benieuwd naar de financiële resultaten van Optisport Lansingerland, maar is ook benieuwd naar de resultaten van de overige doelstellingen. lees meer

Eén van de doelstellingen omschreven in de aanbesteding van een aantal jaren geleden is om het beheer en de exploitatie van de accommodaties te professionaliseren. Andere doelstellingen zijn om nieuwe gebruikers aan te trekken en de klanttevredenheid te verbeteren. Wat zijn de resultaten van al deze doelstellingen na ruim drie jaar Optisport?

Leefbaar 3B heeft het college al eerder gevraagd de gemeenteraad hierover te informeren, maar geen heldere antwoorden ontvangen. Daarom heeft Leefbaar 3B dit geagendeerd voor de commissie Samenleving van 16 maart 2017. Naast Leefbaar 3B gaven alle andere fracties aan benieuwd te zijn naar de antwoorden op deze vragen. Die antwoorden zullen immers moeten dienen om een goede afweging te maken voor de periode na 31 december 2017.

Wethouder Van Tatenhoven heeft toegezegd dat de raad op heel korte termijn via een brief zal worden geïnformeerd. Leefbaar 3B is benieuwd naar de inhoud van de brief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*