Wel of geen knip in de Noordeindseweg bij Planetenweg

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De verkeerskundigen van de gemeente gaan onderzoeken of met beperkte aanpassingen het nu afgesloten deel van de Noordeindseweg alsnog kan worden aangesloten op de rotonde, waardoor weer personenautoverkeer van zuid naar noord (richting Zoetermeer) mogelijk wordt. Dat is de uitkomst van een bezoek van raadsleden van CDA. Leefbaar 3B, PvdA en Huis de Haas met de wethouder en verkeerskundigen van de gemeente. Het CDA had het initiatief voor dit bezoek genomen.

De knip (afsluiting voor auto’s nabij de Planetenweg) van dit deel van de Noordeindseweg heeft invloed op de verkeersintensiteit van het omliggende wegennet. Vooral Sterrenweg, Wilgenlaan en omgeving, maar ook Markermeerstraat, Naardermeerstaat en Rivierenstraat ondervinden voortdurend overlast van het extra autoverkeer. Binnenkort presenteert de gemeente een inrichtingsplan voor de Sterrenweg. Daarom moet nu duidelijk zijn met welke toekomstige verkeersbelasting op die weg rekening moet worden gehouden.

In 2008 heeft de raad van Lansingerland het voorstel van CDA wethouder Hans de Rijke aangenomen om de rotonde Noordeindseweg-Planetenweg op deze wijze aan te leggen inclusief de afsluiting van en naar Berkel-centrum. Leefbaar 3B heeft toen tegen deze knip gestemd en tegen de aanleg van de rotonde op deze wijze. Toen al waarschuwde de woordvoerder van Leefbaar 3B voor de verkeerstoename op met name de Sterrenweg. Bijzonder was toen dat CDA raadslid Hans de Rijke in de raad van Berkel en Rodenrijs tegen de knip was en later als wethouder in Lansingerland voor de knip was.

Hoe komen we met z’n allen uit dit probleem? Velen zijn voor de knip in de Noordeindseweg bij de rotonde en velen tegen. Velen zijn voor een knip in de Sterrenweg en velen zijn tegen. Binnen de groep die voor een knip in de Sterrenweg zijn is ook weer onenigheid waar die knip moet komen, aan de kant van de Planetenweg, aan de kant van de Wilgenlaan of ergens halverwege. Kortom, welke keuze de raad ook maakt, altijd zullen veel belanghebbenden teleurgesteld worden, maar wat er ook gebeurt er zal een besluit genomen moeten worden. Moet er teruggekomen worden op het raadsbesluit van 2008 of juist niet? Wordt vervolgd, dat is zeker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*