Verkiezingsprogramma Leefbaar 3B: “Denkt u met ons mee?”

In maart 2018 worden in Nederland de gemeenteraadsverkiezing gehouden. Leefbaar 3B is van start gegaan met de voorbereidingen van het verkiezingsprogramma. Graag wil Leefbaar 3B input van de inwoners van Lansingerland en nodigt hen dan ook graag uit om mee te denken.

Al de ideeën om onze gemeente Lansingerland mooier, gezelliger, prettiger, veiliger, schoner en gemakkelijker te maken zijn van harte welkom. Leefbaar 3B wil niet alleen van u weten wat er behouden moet blijven of wat beter kan in onze gemeente, maar ook willen ook graag van u horen wat wel een onsje minder kan. We kunnen het gemeentelijke budget immers maar één keer uitgeven. lees meer

De komende maanden zult u Leefbaar 3B geregeld in onze drie kernen aantreffen voor een leuke avond of een koffietafelgesprek. Zo waren we woensdag 12 april in ’t Web in Bleiswijk, waar we een inspirerende avond hebben gehad met inwoners uit Bleiswijk om van hen te horen wat hun beweegt, waar ze trots op zijn in deze dorpskern en wat er eventueel verbeterd kan worden. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen er verrassende opmerkingen en voorstellen naar boven die Leefbaar 3B mee zal nemen in de overpeinzingen bij de opstelling van het verkiezingsprogramma 2018-2022.

Wilt u ook meepraten of invloed uitoefenen op verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B: graag! U kunt contact opnemen via de site of via email verkiezingsteam 2018 of bellen met 06 198 52 233.

Leefbaar 3B vraagt niet alleen input, maar we zullen ook output leveren. Iedereen, die op een of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan de input voor het verkiezingsprogramma van Leefbaar 3B, wordt uitgenodigd op 6 september 2017 voor een terugkoppeling tijdens een gezellige borrel. Leefbaar 3B hoort graag van u.

3 Comments

 1. Nu langzaam maart 2018 er aan zit te komen is dit een uitstekende start van Leefbaar3B om juist de inwoners van Lansingerland te laten vertellen wat zij willen dat er beter moet en wat er minder moet binnen hun gemeente.
  Participatie is zeker een middel om samen met de politiek aan een nog mooier en veiliger gemeente lansingerland te werken
  Leefbaar3B doet dit niet en kan dit niet alleen, maar samen met de inwoners.
  Dat heet Participatie, waarbij het luisteren naar haar inwoners van groot belang is.

 2. Ik hoop dat Leefbaar 3B de uitbreiding van vliegveld Zestienhoven blijft afwijzen.

  En waarnodig de provinciale Duurzaamheids-ambities een beetje bijtrimt.
  Dus liever geen waaibomenbos aan windturbines- hoger dan de Utrechtse Domtoren- in de polder van Lansingerland.

  Verder meen ik dat de bereikbaarheid van de wijkagent voor de wijkbewoner voor veel verbetering vatbaar is.
  Het contact via de Rijnmond politie in Rotterdam is veel te instrumenteel.
  (Een telefonist laat dan weten dat je binnen 2 maal 24 uur wordt teruggebeld…..)

 3. Als er één ding is waar ik aandacht van Leefbaar 3B voor vraag is dan is dat het onzalige plan van wethouder Abee voor de zoveelste uitbreiding van het aantal inwoners van Lansingerland. M.a.w. direct en onvoorwaardelijk stoppen met nieuwe bouwplannen. Lansingerland heeft, wat mij betreft, al meer dan voldoende inwoners. Hoe meer woningen, hoe meer inwoners, hoe minder leefbaar het wordt in onze gemeente. Genoeg is genoeg. Verder is er voor het handhaven van de leefbaarheid belangrijk dat sociale huurwoningen in principe alleen beschikbaar zijn voor inwoners van Lansingerland. Om te voorkomen dat de gemeente het afvoerputje van Rotterdam wordt. In dat kader is het wenselijk dat 3B Wonen per direct de stekker uit het rampzalige, door Rotterdam zo vurig aanbeden, Woonnet Rijnmond trekt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*