Raad bezoekt bouwlocatie station Lansingerland-Zoetermeer

Dinsdag 11 april bezochten gemeenteraadsleden uit Lansingerland en Zoetermeer het bouwterrein van het in aanbouw zijnde het station Lansingerland-Zoetermeer (de werknaam Bleizo is nu vervangen door de echte naam van het station). Over de A12 en over het spoor Den Haag – Gouda wordt een groot breed viaduct gebouwd. Boven op het viaduct komt het station van de RandstadRail. Daaronder komt het NS station, de bushaltes en loopt de A12. Zowel aan de noordelijke Zoetmeerse kant als de zuidelijke Lansingerlandse kant komen grote P&R voorzieningen voor auto en fiets.

Natuurlijk moet ook bus 173, die door de kern Bleiswijk rijdt een halte krijgen bij het nieuwe station. Leefbaar 3B zet zich daar al lang voor in. De raad van Lansingerland heeft er in, een door Leefbaar 3B geschreven motie, bij de Metropoolregio op aangedrongen dat de busverbinding Bleiswijk – Station Lansingerland-Zoetermeer er moet komen. lees meer

In december 2018 zal het station klaar zijn. Dat is een heel strakke planning, maar haalbaar. Tot nu toe loopt alles volgens planning. De projectleiding zit er, hebben de raadsleden gemerkt, bovenop om te voorkomen dat er achterstand ontstaat.

Voor een presentatie van het station zie: http://www.stationlansingerland-zoetermeer.nl/ 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*