Verkeer en parkeren in Oranjewijk Bergschenhoek

In de Oranjewijk in Bergschenhoek wordt op dit moment De Stander gebouwd. De Stander bestaat uit woningen (appartementen) en een deel van het gebouw (56 zorgeenheden) wordt door Laurens gebruikt en heeft een woon- zorgfunctie voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen. De begane grond wordt een ontmoetingscentrum voor senioren in Bergschenhoek en ook de bibliotheek is dadelijk te vinden op de begane grond.

De Stander is gevestigd in een kleine, al lang bestaande, woonwijk in Bergschenhoek. Deze wijk is niet ingericht op veel verkeersbewegingen. De bewoners van de Oranjewijk maken zich zorgen over de stijgende parkeerdruk en het toenemend autoverkeer in de smalle straten van de wijk na ingebruikname van De Stander. lees meer

Dat is ook de reden dat Leefbaar 3B het college van B&W van Lansingerland de volgende schriftelijke vragen heeft gesteld:

  • Kan de verhoogde parkeerdruk, na ingebruikname van de Stander, volledig worden opgevangen door de extra parkeermogelijkheden in de kelder en naast De Stander?
  • Hoe wordt er omgegaan met parkeerdrukte in de piekuren?
  • Welke maatregelen zijn in de wijk genomen om de extra verkeersbewegingen in de smalle straten te verwerken?

De Stander zal in het 2e kwartaal, maar uiterlijk begin juli 2017 in gebruik worden genomen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*