Veel meer middenhuurwoningen in Lansingerland nodig

Iedereen weet dat er in Lansingerland niet genoeg aanbod is van woningen, in het bijzonder van huurwoningen. Leefbaar 3B vraagt regelmatig aandacht voor de bouw van meer sociale huurwoningen met een huur tot € 720 per maand. Maar er is ook een tekort aan woningen met een huur tussen € 720 en € 1.000, zogenaamde middenhuurwoningen. In principe moeten particuliere of commerciële investeerders daarvoor zorgen, maar als de markt in gebreke blijft is er ook de mogelijkheid dat een woningcorporatie inspringt en investeert in dit type woningen. lees meer

Leefbaar 3B is van mening dat de markt niet voor genoeg aanbod zorgt voor woningen met een huur tussen de € 720 en € 1.000 per maand en vindt daarom dat 3B-Wonen de gelegenheid moet krijgen om voor deze categorie woningen te zorgen. Het komt niet alleen tegemoet aan de behoefte van mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en niet in staat zijn een eigen woning te kopen. Een bijkomend voordeel van deze verruiming van aanbod kan zijn dat zogenaamde scheefwoners, die een sociale huurwoning hebben, maar door verbetering van hun financiële positie een hogere huur zouden kunnen betalen, kunnen doorstromen. Zo komen sociale huurwoningen vrij.

Leefbaar 3B heeft in de commissie Ruimte gepeild hoe andere fracties hier over denken. De gedachte kreeg brede steun en heeft daarom de wethouder gevraagd om actief te proberen dit gerealiseerd te krijgen. Leefbaar 3B blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*