Twee raadsleden verlaten de gemeenteraad

Afscheid_Ferry-MarieLouiseMarie-Louise Tabben (VVD) en Ferry Brabander (CDA) hebben afscheid genomen als gemeenteraadslid van Lansingerland. De reden van hun vertrek uit de raad is bij beiden dezelfde. Zij kunnen hun werk en gezin niet combineren met het raadswerk. Het is een heel begrijpelijke oorzaak van hun vertrek. Het raadswerk vraagt in vergelijking met zo’n tien jaar geleden ontzaglijk veel meer inzet en dat is voor jonge raadsleden dan ook nauwelijks te combineren met werk en gezin.

Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Zijn het straks, of misschien nu al, de gepensioneerden die in grote getale in gemeenteraden zitten en zijn jonge, dynamieke raadsleden een uitzondering? Dat zou niet goed zijn. Een oplossing is zo direct niet voor handen. Er moet over worden nagedacht hoe raadleden, met kinderen thuis, hun werk zouden kunnen combineren met het raadswerk. Voor de democratie is het te hopen dat die oplossing er komt.

Marie-Louise Tabben en Ferry Brabander, jammer dat jullie de gemeenteraad verlaten. Bedankt voor de samenwerking. Het ga jullie goed.

De nieuwe raadsleden Nathalie van Bakel (VVD) en Gert-Jan van den Bogerd (CDA) hartelijk welkom in de raad en goed dat jullie je willen inzetten voor de gemeente Lansingerland.

Nathalie van Bakel (VVD) en Gert-Jan van den Bogerd (CDA)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*