Trots op onze vrijwilligers

Maandagavond 7 januari zijn door burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis de vrijwilligersprijzen uitgereikt. Voor de samenleving in Lansingerland zijn vrijwilligers van enorm belang. Zonder vrijwilligers zijn sport, cultuur, welzijn en zorg voor anderen onmogelijk. Vrijwilligers moeten wij met z’n allen koesteren.

Er zijn drie prijzen uitgereikt van elk € 500 in de categorieën Individueel, Groep en Cultuur.

Individueel
In de categorie Individueel won Leoniek Gabry de vrijwilligersprijs voor haar activiteiten in Speel-o-Theek De Vlieger, de Kledingbeurs, de VoorleesExpress, de peuterspeelzaal en school. Leoniek is geroemd voor haar veelzijdigheid en haar vermogen om andere vrijwilligers te mobiliseren en enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

Groep
In de categorie groep won de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg van Welzijn Lansingerland, waarbij de jury opmerkte dat dit vrijwilligerswerk is dat ‘je echt moet kunnen’. Dit vrijwilligerswerk is veelal heftig en aangrijpend, want het gaat om het begeleiden van mensen thuis die in de laatste dagen van hun leven zijn. Ook hun familieleden worden door de vrijwilligers bijgestaan.

De grote groep vrijwilligers van de al tientallen jaren bestaande Goede doelen Kringloopwinkel De Paardestal in Berkel en Rodenrijs werd voor de derde keer genomineerd voor de categorie Groep. Zij kregen een eervolle vermelding waaraan een bedrag verbonden is van € 350.

Cultuur
In de categorie Cultuur ging de prijs naar de vrijwilligers van Theater ’t Web in Bleiswijk waarbij de jury stilstond bij de grote stappen die de stichting in korte tijd heeft gezet. Zij hebben in ’t Web podiumkunst op de kaart gezet met hele goed optredens van muziek, toneel en literatuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*