Tiny Houses

Initiatiefneemster Linda Straathof heeft in korte tijd zo’n 15 enthousiaste jonge mensen om zich heen verzameld die gezamenlijk een tiny houses project in Lansingerland willen opzetten. Zo’n initiatief verdient de steun van de gemeente.

De raadsfractie van Leefbaar 3B heeft daarom het onderwerp op de agenda van de commissie Ruimte gezet. Alle raadsfracties steunden het voorstel om de gemeente een actieve rol te laten spelen. De gemeente heeft een cruciale rol om zo’n project tot een succes te maken.

Het idee van de Tiny Houses past in deze tijd. Starters kunnen zo een betaalbare woning realiseren, maar ook een woning met minder gebruik van ruimte, grondstoffen en energie.
Met het agenderen van het onderwerp willen we niet alleen bereiken dat de gemeente een of meer locaties voor Tiny Houses aanwijst, maar ook een stimulerende en faciliterende rol speelt.

Het bestrijden van het huidige tekort aan passende woonruimte heeft een hoge prioriteit voor onze partij. Zeer regelmatig stellen we het onderwerp aan de orde en zijn van plan nog meer initiatieven op dit terrein te ontplooien.

Het Tiny Houses project past goed bij de dynamiek van de huidige generatie jongvolwassenen, maar dat betekent niet dat ouderen niet mee kunnen doen. Voor ouderen die alleen of met z’n tweeën zijn en kleiner willen wonen, biedt een tiny house ook een kans.

Henk Meester

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. - Globe Nederland

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*