Station Lansingerland-Zoetermeer feestelijk geopend

Ruim 12 jaar na de eerste plannen heeft afgelopen vrijdagmiddag de officiële opening van station Lansingerland-Zoetermeer plaatsgevonden. Het station is geopend door staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de burgemeesters Pieter van de Stadt (Lansingerland) en Charlie Aptroot (Zoetermeer).

Op het station komen trein, RandstadRail (HTM tram 4), RET bussen 170 (snelle busverbinding naar metrostation Rodenrijs) en 173 (de bus door Bleiswijk en Bergschenhoek naar metrostation Rodenrijs) samen. Bij het station dat in Lansingerland ligt tegen de grens met Zoetermeer aan is veel parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Vanaf de rijksweg A12 is het ideaal parkeren om verder met het Openbaar Vervoer naar Den Haag en Rotterdam te gaan. lees meer

Nogal wat sprekers gingen in op de mogelijkheid om busbaan van RET ZoRo-bus 170 om te vormen tot een railverbinding, zodat HTM tram 4 doorgetrokken kan worden naar station Rodenrijs en daarmee een directie aansluiting te maken met de E-lijn van de RET. Burgemeester Aptroot van Zoetermeer gaf dan ook aan dat de komst van dit nieuwe station geen eindstation maar een tussenstop is en het station bouwkundig makkelijk geschikt te maken is om de HTM lijn 4 door te trekken naar station Rodenrijs.

ZoRo-bus 170 vervoert nu zo’n 6.000 reizigers per dag, vertelde de RET woordvoerder. Voor een RandstadRail verbinding is minimaal het dubbele aantal nodig. Dat is mogelijk als het aantal inwoners en de bedrijvigheid rond het station gaat groeien, daar waren de meeste sprekers het over eens.

Zaterdag 18 mei was er een opendag en daar was veel animo voor. Zo’n 1.200 mensen zijn komen kijken. Zij zijn uitgebreid geïnformeerd over het nieuwe station. Het was heel leuk om iedereen het nieuwe station te mogen laten zien, gaf de projectorganisatie op Twitter aan.

[Best_Wordpress_Gallery id=”41″ gal_title=”Station Lansingerland – Zoetermeer”]

Omroep West maakte een mooie documentaire over het station. Dit is de link naar deze documentaire, die 24 minuten duurt en 11 mei is gepresenteerd

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*