Start bouw Berkel Centrum West in maart 2021

Afgelopen week heeft de raad van het college mooie informatie ontvangen over de stand van zaken Berkel Centrum West. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit nadat begin juli de investeerder (een groot pensioenfonds) zich had teruggetrokken. Het ging om een investering voor het totale gebied Berkel Centrum West. Afgelopen week is er schot gekomen in de bouw van de blokken 1 t/m 4.

De ontwikkelaar gaat nu zelf investeren en voor 45 huurappartementen voor starters, is een belegger gevonden. Het betreft Blok 1 (De Brinkhof) waarin de Lidl komt, 99 woningen (54 koopappartementen en 45 huurappartementen voor starters) en winkels en horeca op straatniveau. De verkoop van de 17 appartementen in blok 3 (Alluvium) zal op 14 oktober beginnen. Er kan naar verwachting in maart 2021, gestart worden met de bouw van 116 van de geplande 180 woningen. De bouw zal starten als 70% van de woningen verkocht is.

Gelukkig is, na het afhaken van de grote investeerder in juli, voor het eerste deel van Berkel Centrum West een andere oplossing gevonden. Aanvankelijk zag Leefbaar 3B het somber in, nadat de raad pas in september werd geïnformeerd over de vertraging van de bouw in Berkel Centrum West. Nu is het zaak snel grote stappen te maken en met de bouw te starten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*