Sociale huurwoningen

sociale-huurwoningenIn de raadsvergadering van 26 mei heeft de fractie van Leefbaar 3B er zich samen met de PvdA, WIJ Lansingerland en GroenLinks sterk voor gemaakt om echt wat te doen aan het verkorten van de wachttijd voor sociale huurwoningen.

De meerderheid kregen we toen nog niet mee, men vroeg zich af of er wel echt een probleem was en wilde er geen extra geld voor beschikbaar stellen. Deze week verschenen er in de landelijke pers verschillende berichten die ons gelijk bevestigen. Er ontwikkelt zich de scheve situatie waarin mensen met een smalle beurs steeds moeilijker aan een passende woning kunnen komen. Dit is een ontwikkeling die wij niet willen.

Sommigen denken dat er een aanzuigende werking zou ontstaan als Lansingerland op dit terrein voortvarender zou handelen. Wij denken dat dit niet zo’n vaart zal lopen, we moeten juist zorgen dat we een evenwichtige bevolkingsopbouw hebben. Door voorrang voor prijzige koopwoningen zal er juist een steeds schever situatie ontstaan, die wij van Leefbaar 3B juist niet willen.

1 Comment

  1. De wachttijd is in de praktijk veel langer dan wat de directie van 3B wonen in het openbaar verkondigt.
    Reageer zelf maar een keer op een aangeboden woning (als er al aanbod is); kun je zien hoeveel reacties.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*