Sluiting Kinderopvang de Kameleon Bleiswijk dreigt

op_vangDonderdagavond werd de raadscommissie Samenleving verrast door een volle publieke tribune. Aanleiding voor deze grote opkomst is een brief van het college van B&W van 1 december 2015, waarin kinderdagverblijf de Kameleon (onderdeel van Just Kiddies) is meegedeeld dat zij op 1 januari 2016 het gebouw aan de Wilgenlei moet sluiten. Hierdoor dreigen 40 kinderen geen opvangplaats meer te hebben.

Het goede nieuws lijkt dat de bal op de stip naar de oplossing ligt. Een alternatief gebouw is voorhanden, te weten de Cranenborgh. De vraag is alleen wie wordt de koper. Zowel de Kameleon van Just Kiddies als de scouting schijnen financiële mogelijkheden te hebben. De aankoop lijkt dus niet het probleem. Tevens sluit een en ander het naadloos aan bij de wens van het college om het gebouw de Cranenborgh te verkopen.

Het probleem zit kennelijk in de relationele sfeer tussen de toekomstig gebruikers de Kameleon en Scouting Bleiswijk. De wethouder zegde toe om versneld met de twee organisaties in overleg te treden. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt dit probleem in de raadsvergadering van 17 december een vervolg, tenzij de wethouder in staat is beide partijen bijeen te brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*